Tres detinguts per robar un collar d’or d’una estrebada a una dona gran d’Alcanar

Els suposats lladres anaven tirant peces de bijuteria per la finestra del cotxe mentre eren perseguits pels Mossos per l'N-340

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Alcanar (Montsià) dos homes i una dona de nacionalitat romanesa per un robatori amb violència i per una temptativa de furt. Els fets van passar cap a les dotze del migdia quan una patrulla de paisà dels Mossos va veure circular un cotxe a ràpida velocitat i avançant en línia contínua per l’N-340, a l’alçada de Les Cases d’Alcanar. Simultàniament, el 112 va rebre un avís d’un robatori violent a una dona d’edat avançada a qui havien robat un collaret d’or d’una estrebada a Alcanar. Els Mossos van iniciar llavors una persecució del vehicle per l’N-340, que coincidia amb la descripció facilitada per la víctima. Els suposats lladres anaven tirant peces de bijuteria per la finestra del cotxe mentre la Policia els perseguia. Finalment, van aconseguir aturar-los i detenir-los. En les pròximes hores, tots tres passaran a disposició judicial del Jutjat d’Amposta. De moment, no s’ha pogut recuperar el collaret d’or sostret.

Després de la detenció, els Mossos van comprovar que els detinguts haurien intentant furtar joies a una altra dona d’edat avançada també a Alcanar. El ‘modus operandi’ dels suposats lladres és el mateix. Aturen a dones grans preguntant-los, en aquest cas, pel Centre d’Atenció Primària (CAP). Quan els indiquen el lloc, aprofiten per agrair-los la indicació o bé regalant-los una joia de bijuteria o bé abraçant-los. En aquell moment, roben la joia bona que porta la dona, habitualment d’una estrebada.

Els dos homes detinguts tenen 46 i 30 anys i veïnatge de Barcelona. La dona té 31 anys. Tots tres passaran a disposició judicial dels Jutjats d’Amposta aquest divendres.