Pacients amb fibromiàlgia de les Terres de l’Ebre rebran un nou tractament grupal

És la segona fase d'un projecte iniciat amb la formació específica dels sanitaris sobre la Síndrome de Sensibilització Central

L’Església Nova de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) ha acollit, aquest dimecres, la presentació de projecte per a l’atenció de malalts de la Síndrome de Sensibilització Central, que agrupa malalties com la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple, entre altres. Després d’una primera fase iniciada fa uns mesos amb la formació específica de professionals sanitaris de l’atenció primària i hospitalària, ara s’oferirà un nou tractament grupal multidisciplinari per als pacients amb fibromiàlgia que consisteix en educació sanitària, exercici físic i activació conductual. Els grups estaran conduïts per infermers, fisioterapeutes i psicòlegs i es faran dues hores cada setmana durant tres mesos al CAP de la Ràpita.

Aquest dimecres s’ha fet la primera Jornada de Persones amb Síndrome de Sensibilització Central de Sant Carles de la Ràpita on han assistit més de cinquanta persones afectades per aquest tipus de patologies i professionals sanitaris. Ha estat organitzada de forma conjunta per l’EAP Sant Carles de la Ràpita-Alcanar, la Unitat d’Expertesa en Síndromes de Sensibilització Central, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i l’Associació d’Afectats de Fibromiàlgia.