Nous desallotjaments a Alcanar per incrementar el perímetre de seguretat de la casa on es van produir les explosions

Emotiu minut de silenci davant de la plaça Ajuntament ebrenc

Els Mossos d’Esquadra i Protecció Civil han ampliat fins a onze els desallotjats de la urbanització Montecarlo a Alcanar Platja. S’ha fet per motius de seguretat per incrementar el perímetre de la zona on s’haurien produït dos explosions en les darreres 24 hores. Efectius policials, dels Bombers i de la Guàrdia Civil continuen al lloc dels fets recercant la possibilitat que hi hagi nous explosius. Els sis desallotjats nous que se sumarien als cinc que hi ha des de la primera nit podran passar la nit a un càmping del municipi, segons ha informat l’Ajuntament. A més, coordinadament amb Protecció Civil, se’ls disposarà d’equips de psicòlegs a aquells que ja han demanat assistència. Mentrestant, a les dotze del migdia, centenars de persones s’han aplegat davant la plaça de l’Ajuntament d’Alcanar per condemnar els atemptats terroristes perpetrats aquest dijous a Barcelona i Cambrils.

Un càmping d’Alcanar s’habilitarà com a punt de trobada dels desallotjats de la urbanització Montecarlo i que aquest divendres ja s’eleven a onze persones. Els Mossos d’Esquadra han ampliat el perímetre i l’Ajuntament ja ha fet les gestions perquè un càmping de la zona els aculli aquesta nit i les que calguin. “De moment serà aquesta nit però si han de ser més no hi haurà problemes”, ha explicat el quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Alcanar, Jordi Bort.

En aquest punt també hi haurà un servei de psicòlegs que derivaran o bé de Creu Roja, de Protecció Civil o del SEM.

Per la seva part, l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, ha expressat la seva sorpresa quan va conèixer, pels mitjans de comunicació, de la connexió terrorista entre els fets de Barcelona i Alcanar. “Mai de la vida ho haguéssim pensat”, ha afegit. Montserrat ha confirmat que les persones que ocupaven aquest habitatge no eren del municipi ni hi tenien cap tipus de vinculació coneguda. També ha assegurat que desconeixia si els Mossos tenien coneixement de la presència de persones sospitoses a la zona. “És una zona molt discreta, que no és de pas, s’ha d’anar expressament”, ha detallat.

Montserrat ha recordat que van donar veracitat a les primeres informacions que aquest dijous apuntaven a una possible manipulació de gas butà per revendre les bombones. “Mai haguéssim pogut pensar en una hipòtesi d’un acte terrorista”, ha afegit.

Emotiu minut de silenci
Centenars de persones s’han concentrat a les dotze a la porta de l’Ajuntament per fer els cinc minuts de silenci escrupolós que ha acabat amb un fort aplaudiment llarg, sentit, i amb moltes llàgrimes als ulls. L’alcalde ha agraït la presència de molts veïns del municipi per condemnar els brutals atacs terroristes a Barcelona i Cambrils.