Móra d’Ebre celebra els actes principals de la Setmana Santa

El moment més esperat del viacrucis ha sigut de nou el descendiment del Sant Crist per les escalles que comuniquen la zona del Calvari amb el replà del castell de la població

Móra d’Ebre ha celebrat aquest matí de Divendres Sant un dels actes més significatius de la Setmana Santa local: el viacrucis al Calvari. Unes 200 persones han participat en aquesta tradicional processó pels carrers del nucli antic morenc fins al capdamunt del Calvari. Passades les set del matí han sortit les imatges i els participants al viacrucis de l’església prioral de Sant Joan Baptista, acompanyats amb les oracions i els cants dirigits per Mn. Anastasi Soriano.

El moment més esperat del viacrucis ha sigut de nou el descendiment del Sant Crist per les escalles que comuniquen la zona del Calvari amb el replà del castell de la població, on s’han congregat tots els participants per a observar l’esdeveniment. De camí a les escales del castell, el viacrucis ha passat per la nova plaça dels Entença, recentment remodelada per l’Ajuntament. Abans del descendiment de la creu a pols per part del portador, s’ha interpretat el tema musical, compost per Ferran Roca, que acompanya cada any aquest acte.
El viacrucis ha finalitzat pels volts de les nou del matí des d’on havia partit, a l’església prioral de Sant Joan Baptista. Aquesta nit a les deu tindrà lloc la solemne processó del Sant Enterrament, amb la participació de totes les imatges i passos de la Setmana Santa morenca així com les confraries, les vestes, les dames, els penitents i la banda.