L’Ajuntament de Deltebre enforteix les empreses locals i impulsa l’economia del municipi

Enguany, l'equip de govern ha duplicat les contractacions a empreses de Deltebre

L’Oficina Local de Contractació de l’Ajuntament de Deltebre, creada per l’actual govern municipal, comença a donar el seus fruïts. En aquest sentit, el darrer any 2016, gairebé un 40% de les feines contractades pel consistori han repercutit en empreses locals registrades al Reglament d’Empreses Licitadores (RELDE).

A nivell de facturació, la xifra de les operacions realitzades en empreses locals ascendeix a 1.594.558€, una dada que duplica als 770.744€ de l’any 2014 quan l’Oficina Local de Contractació no estava en funcionament i la facturació en empreses locals rondava el 20%. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquestes dades mostren la decidida aposta de l’equip de govern per enfortir les empreses municipals i així impulsar l’economia del municipi”.

Soler també ha recordat que “amb l’Oficina Local de Contractació fomentem la transparència i la igualtat d’oportunitats entre totes les empreses de manera que tothom que estigui registrat disposa de les mateixes oportunitats de treballar per a l’Ajuntament de Deltebre”. A dia d’avui, el registre compta amb més de 180 empreses o professionals inscrits.

La majoria d’operacions contractades, un 74.25%, són tasques per valor de més de 18.000€. En segon lloc, amb un 20.29%, les operacions d’entre 3.001€ a 18.000€ i, finalment, les operacions d’entre 1€ a 3.000€, amb un 5.46%.

El RELDE es va posar en funcionament l’any 2015 amb la finalitat de fomentar la transparència i la lliure concurrència de totes les empreses atorgant, en els procediments de contractació, més garanties als principis d’igualtat, publicitat i d’oportunitat.