La Unitat Militar d’Emergències desplegarà 120 efectius a l’incendi de la Ribera d’Ebre

També estan intervenint en les tasques d'extinció 4 mitjans aeris del Ministeri d'Agricultura

El Ministeri de l’Interior, en coordinació amb el Ministeri de Defensa, ha activat la Unitat Militar d’Emergències (UME) a petició de la Generalitat per sumar-se a les tasques d’extinció de l’incendi de la Ribera d’Ebre, que de moment ha cremat 2.500 hectàrees. La UME té previst desplegar a la zona 120 efectius amb sis autobombes, dos camions nodrissa i una excavadora del batalló d’intervenció de Saragossa. A més, per part del govern espanyol també hi estan intervenint quatre mitjans aeris del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. En concret, un amfibi, dos avions de càrrega en terra i un avió de comunicació.

L’activació de la UME s’ha produït a les 19.43 hores, segons ha informat la delegació del govern espanyol, que ha traslladat la petició de la Generalitat als dos ministeris. La UME és la unitat especialitzada de l’exèrcit amb caràcter permanent que des del 2005 té com a objectiu intervenir en qualsevol lloc del territori estatal. Per a l’actuació a Catalunya i en altres comunitats, cal que ho sol·liciti la Generalitat.

La delegació també ha informat que tant la seva titular, Teresa Cunillera, com els subdelegats a Lleida i Tarragona, José Crespín i Joan Sabaté, han ofert la col·laboració del govern espanyol al conjunt d’administracions i forces i cossos de seguretat i d’emergències.

El president Sánchez es mostra “preocupat” per l’incendi i per les famílies desallotjades i agraeix les tasques dels cossos d’emergències

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha mostrat “preocupat” a través d’una piulada a Twitter per l’incendi de la Ribera d’Ebre que des d’aquest dimecres al migdia ha cremat 2.500 hectàrees de superfície forestal i agrícola i continua descontrolat. El president del govern espanyol també ha mostrat preocupació per les famílies que han hagut de ser desallotjades. A la mateixa piulada, Sánchez ha agraït la tasca de tots els serveis d’emergència, bombers i efectius de la Unitat Militar d’Emergències i el Ministeri d’Agricultura que treballen per apagar el foc