Intercepten una furgoneta amb més de 2000 esqueixos de marihuana a la Ràpita

El conductor, una home de 54 anys i nacionalitat polonesa ha declarat com investigat per un suposat delicte contra la salut pública

Guàrdies Civils de la Patrulla Fiscal i de Fronteres (PAFIF) de Sant Carles de la Ràpita (Tarragona), van interceptar a l’àrea de servei Baix Ebre, del terme municipal de l’Aldea (Tarragona), una furgoneta que transportava en el seu interior 2160 esqueixos de planta cànnabis sativa.

Amb motiu dels dispositius que s’estableixen en les principals vies de 1comunicació de Tarragona, relacionats amb el contraban i els impostos especials, la tarda del dia 28 d’abril de l’actual a l’àrea de servei Baix Ebre de l’autopista (AP-7), s’intercepto un vehicle que havia aixecat les sospites dels agents per l’evident excés de pes amb el qual viatjava, per la qual cosa es va procedir a la identificació del vehicle i el seu conductor. Després d’inspeccionar el vehicle, van comprovar l’existència de diverses caixes de cartró apilades, que contenien nombrosos maceteros amb esqueixos de marihuana, en estat de vegetació d’entre 10 i 12 cms. d’altura, presentant filaments en les seves flors, deduint que es tractava de plantes de sexe femella que en la seva fase de floració proporcionen substància tòxica (THC) en el seu consum.

Segons la manifestació de l’investigat, aquest desconeixia el contingut de la càrrega, recordant que l’havia recollit en una població de Barcelona i es dirigia fins a la província d’Alacant. En considerar la Guàrdia Civil que pogués tractar-se d’un acte de cultiu que es troba fora dels llits regulats i permesos per la llei i mancar de documentació administrativa per l’organisme competent per al cultiu i transport de la substància, ja que la destinació de les mateixes hagués estat presumiblement per facilitar, promoure i afavorir el consum de tercers, es va procedir a la intervenció de les mateixes.

Les diligències en unió del gènere intervingut van ser posades a la disposició del Jutjat d’Instrucció número u de Tortosa.