Crema virulentament la nau del grup tonyinaire Balfegó a l’Ametlla de Mar

L'empresa tonyinaire, que ha perdut la major part de la seva nau industrial de l'Ametlla de Mar, ja treballa per trobar instal·lacions alternatives per seguir abastint els clients i salvar la campanya

Un incendi ha cremat el 80% d’una de les naus del grup tonyinaire Balfegó de l’Ametlla de Mar, al Baix Ebre. Es tracta d’un edifici industrial d’uns 4.500 metres quadrats situada prop de l’N-340, al punt quilomètric 1.113, a la plaça Polígon Industrial de l’Ametlla de Mar. Tots els treballadors han pogut sortir quan començava el foc i estan fora de perill. Preventivament s’han desallotjat cinc treballadors d’una empresa propera. L’avís s’ha rebut a les 18.05 h i fins a 25 dotacions terrestres dels Bombers i 55 efectius humans han treballat per apagar les flames. També hi han participat efectius de Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
A l’arribada dels efectius, l’incendi estava totalment desenvolupat i ha fet col·lapsar part de l’estructura. Eduard Martínez, cap de la regió d’emergències Terres de l’Ebre, ha explicat que els Bombers han prioritzat els elements més vulnerables com ara dipòsits a pressió, la zona d’oficines i una nau propera a l’incendi. També el sector de la façana sud, on hi havia contenidors preparats pe a l’expedició.

El foc ha afectat la zona oest de la nau, on es troba la zona de producció, aproximadament un 80% de la instal·lació. Aquí els efectius han treballat des de l’exterior amb l’ajuda, també, de dues autoescales. Des de l’interior de la nau, a la zona d’oficines, s’ha treballat per evitar que l’incendi no es propagués per aquesta zona. En última instància s’ha atacat l’ala oest pel canvi de vent, perquè no afectés la nau annexa.

Martínez ha explicat que hi ha 25 mitjans treballant, 11 vehicles d’aigua, 2 autoescales, un punt de trànsit i 10 vehicles de suport. En total hi treballen 55 bombers. També hi ha a lloc 3 grues municipals per retirar els vehicles que estan estacionats a la zona. Els Bombers esperen poder tenir el foc controlat en un parell d’hores, tot i que alguns efectius s’hi quedaran tota la nit remullant la zona.

Segons informen els Mossos d’Esquadra, que han desplaçat 4 patrulles, 5 treballadors han estat desallotjats, com a mesura preventiva, d’una empresa nàutica propera a la nau afectada.