Reobre un nou tram de la barra del Trabucador aquest cap de setmana

Es permetrà l'accés en vehicles a motor fins al punt de tancament de l'istme

El Parc Natural del Delta de l’Ebre, conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i el Ministeri per a la Transició Ecològica han acordat obrir al públic un nou tram de la barra del Trabucador que arriba fins a la zona d’obres de restauració de l’istme.

L’espai es reobrirà a partir d’aquest cap de setmana i té un quilòmetre de longitud. Es permetrà l’accés en vehicles a motor fins a aquest punt i a partir d’aquí només es podrà continuar a peu. Les autoritats demanen als usuaris i visitants que respectin l’espai natural i evitin trepitjar les dunes amb vegetació i la circulació fora pista.

A més, fins al punt de tancament s’ha situat un cadenat al camí i s’han creat unes pantalles d’arena a cada costat per impedir el pas de vehicles. També es requereix que els vehicles s’aparquin ordenadament, en línia o en bateria, a banda i banda del camí, per tal que es permeti la circulació en doble sentit.

Dipositats 350.000 m³ de sorra

La barra del Trabucador es va trencar el passat gener arran del temporal Gloria. Les obres per restaurar-la es van reiniciar al maig, però van quedar aturades per la crisi sanitària. Amb tot, s’han reubicat 350.000 m³ de sorra de l’àmbit del mateix Trabucador, de manera urgent, durant aquests dos mesos i mig.

Durant els treballs, es va tallar l’accés al públic a l’altura de l’àrea de servei per garantir la seguretat de les persones i no interferir en l’execució de les obres, sobretot per la presència de maquinària de gran tonatge.