Ports inverteix 3,7 MEUR per reparar els danys estructurals del temporal a l’Ampolla

Les embarcacions tindran un espai habilitat per continuar l'activitat pesquera amb normalitat

Pla general d'una retroexcavadora derruint les casetes dels pescadors malmeses pels temporals. (Imatge del 6 de maig del 2020. ACN
Ports de la Generalitat ha començat les obres d’emergència per reparar els danys estructurals que el temporal Gloria va causar al port de l’Ampolla (Baix Ebre). Les parts més afectades van ser el dic de recer, les esplanades adossades al dic i el moll de pesca. Les obres tindran un cost de 3,7 milions d’euros i un termini d’execució de nou mesos. El gerent de Ports, Joan Pere Gómez ha destacat que es donarà més seguretat i estabilitat a la infraestructura portuària per a futurs temporals. Paral·lelament, s’ha creat un espai per descarregar el peix de les embarcacions i poder portar les caixes amb els carros fins a la llotja.

El port de l’Ampolla va patir forts depassaments d’onatge del temporal Gloria que van provocar desperfectes a l’escullera exterior i a l’extrem del dic del costat de la bocana, així com danys estructurals a les esplanades adossades al dic i al moll pesquer. També van quedar afectades les casetes de pescadors i el subministrament elèctric.

Després d’una actuació d’urgència per recuperar xarxes i els estris de pesca i netejar els molls de les restes de l’onatge i les riades, s’han començat a reparar els danys amb un reforç del dic, la reposició de blocs d’escullera, el recreixement i la construcció d’un botaones a l’espatller i la reparació estructural de les esplanades adossades al dic i del moll de la pesca.

L’actuació ha començat amb l’enderroc de les casetes de pescadors adossades al dic i s’està reparant l’estructura del moll de la pesca i de les esplanades adossades al dic. Quan estiguin llestes les esplanades a podrà passar la maquinària que ha de reposar les peces d’escullera a la part exterior del dic. Quan acabi el reforç del dic de recer, es construiran les noves casetes de pescadors, i es pavimentaran les esplanades i el moll de pesca. Aquest moll es dotarà d’una nova xarxa elèctrica amb noves torretes de llum i nou enllumenat públic.