Deltebre presenta el pressupost 2020 amb importants inversions per millorar la imatge del municipi

Els comptes superen els 16,6 MEUR mentre l'endeutament es manté "en mínims històrics"

L’equip de govern de l’Ajuntament de Deltebre ha presentat un pressupost per al 2020 de 16.658.520 euros, 60.000 més que l’any anterior. La imatge de poble, la projecció econòmica i social del municipi i la cohesió social són “els seus pilars d’actuació fonamentals”. Es faran importants inversions a la piscina exterior Agustí Castellà i la millora del Centre Esportiu del Delta (350.000 euros), l’entorn del centre de Jesús i Maria (355.000 euros) o el centre social del Barracot (310.000 euros). També s’ampliarà el cementiri i s’acabarà el Parc Fluvial del Delta i l’Espai d’Exposicions. La partida de manteniment del casc urbà de Deltebre i Riumar es d’1,3 milions d’euros.
També es començarà a treballar per soterrar el desguàs del Préstamo, iniciant l’estudi i l’anàlisi de soterrar-ne 850 metres a la travessia dels Torreros. Els comptes municipals volen reforçar la DeltaFira i Mescla, i el cicle de gastronomia de Deltebre que permet posar en valor el producte de proximitat. Es mantindran ajuts als tributs locals i ajuts d’urgència social per a les famílies que més ho necessiten amb una dotació per a les polítiques socials de 300.000 euros.

Els immobles desocupats en llargs períodes sense causa justificada tindran un recàrrec a l’IBI del 50%, i es bonificarà un 50% l’impost de la plusvàlua si per qui la rep és la primera residència. Si el sou del beneficiari no supera en un 30% l’índex de suficiència de Catalunya, la bonificació pot arribar al 100%.

El pressupost vol seguir estabilitzant l’endeutament municipal que ha assolit “mínims històrics”. La ràtio d’endeutament s’apropava el 2013 al 100% s’ha rebaixat al 40%, tot i contemplar la petició d’un préstec d’1,3 milions d’euros per fer front a part de les inversions.