L’Ajuntament del Perelló exclou les plataformes ciutadanes de la comissió de renovables

Una vuitantena de manifestants fan una protesta silenciosa a les portes del consistori

Alguns dels manifestats de les plataformes ciutadanes que han fet una concentració silenciosa a l'Ajuntament del Perelló per denunciar que se'ls exclou de la comissió de renovables. ACN

Les plataformes ciutadanes en contra de la massificació de projectes de renovables, Salvem Fullola, Trenquem l’Ametlló, Stop Vandellòs II, Tossal de Montagut i Tivissa Sud han fet una protesta silenciosa a les portes de l’Ajuntament del Perelló (Baix Ebre). Denuncien que l’equip de govern els ha negat participar en la comissió de renovables que s’ha constituït aquest dimecres. Una vuitantena de persones, han mostrat cartells on es llegia “Dret a decidir” i “El Perelló no es ven”. Els manifestants han lliurat còpies de la instància per participar en la comissió a tots els regidors i assessors que acudien a la reunió de l’òrgan informatiu.

Les entitats han demanat a l’alcaldessa del Perelló, Maria Cinta Llaó (ERC), que compleixi amb la voluntat, anunciada en ple, que aquesta comissió serveixi per “consensuar al màxim els criteris i els projectes a rebutjar o defensar” al municipi. Llaó ha rebutjat la petició que les plataformes van fer l’11 d’abril per participar en la comissió de les renovables, que es compon de tres regidors de l’equip de govern d’ERC, i dos regidors Junts pel Perelló (a l’oposició). Com a assessors, hi ha participat l’enginyer agrònom, Ignasi Grau, i l’arquitecte i excap del servei territorial d’Urbanisme a Tarragona, Joan Llort.

Les plataformes apel·len que la legislació vigent a Catalunya permet “la participació ciutadana en organismes municipals i sobre la gestió del medi natural, i també la de representants d’entitats coneixedores del territori, com Unió de Pagesos o el GEPEC”.