El brot de Padesa ja suma 318 positius i afecta 246 treballadors

Els empleats que es van fer noves PCR aquesta setmana estan confinats fins tenir els resultats

Pla general dels treballadors de Padesa fent cua al CAP de Roquetes per fer-se el PCR arran d'un rebrot a l'empresa. ACN.

El brot de Padesa ja acumula 318 positius, dels quals 246 són treballadors i 72 són contactes estrets. Els casos s’han detectat per mostres ordinàries (86 casos), cribratge a treballadors (160 casos) i contactes estrets (72 casos). La majoria es concentren a Tortosa, Amposta i Roquetes on el Procicat va activar dimarts mesures especials.

En aquestes xifres no s’inclouen les proves que dilluns i dimarts es van fer als treballadors que havien donat negatiu en el cribratge anterior. Salut espera tenir tots els resultats. Aquests empleats no aniran a treballar fins que no tinguin un resultat negatiu ni els seus fills aniran a l’escola. Segons Salut, a l’Ebre hi ha 11 brots actius dels 71 que s’han declarat fins ara amb un total de 290 casos.

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre i el Servei de vigilància epidemiològica mantenen reunions amb l’empresa per tal de prendre diferents mesures i fer seguiment setmanal de l’estat de la situació. Fins ara s’han incorporat treballadors de la Creu Roja per fer tasques de mediadors socials i informar els treballadors sobre les mesures de protecció i control a prendre.

Dilluns i dimarts es van tornar a fer PCR a 367 treballadors que havien tingut un resultat negatiu de covid-19 en el cribratge anterior a la planta de Padesa de Roquetes.