Roquetes congela els impostos i bonificarà la meitat de la llicència d’obertura als nous negocis

El consistori no descarta aplicar alguna rebaixa a l'IBI un cop acabada la regularització cadastral que ha incrementat la taxa

 L’Ajuntament de Roquetes, al Baix Ebre, va aprovar en el darrer ple del mes d’octubre, les ordenances fiscals i preus públics per a l’any 2018. Una de les novetats és la bonificació del 50% en la taxa de llicència d’obertura de negocis i l’exempció del pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) dels edificis sanitaris de titularitat pública. Per cinquè any consecutiu, el consistori congela els impostos, inclòs justament l’IBI, que ha augmentat notablement en els últims exercicis per la revisió cadastral aplicada pel govern espanyol. Com ha apuntat la regidora d’Hisenda, Tere Moreso, un cop actualitzades totes les dades sobre l’impacte econòmic que hagin suposat els increments, el consistori podria aplicar algun tipus de rebaixa en aquest impost.
A més a més, de la congelació de les ordenances, l’Ajuntament de Roquetes manté totes les bonificacions impulsades els darrers anys per a les famílies nombroses així com els incentius fiscals per a la generació d’activitat econòmica. També continuen les bonificacions de l’IAE a les empreses que inicien la seva activitat al municipi de Roquetes en funció dels seus treballadors, i a la taxa de llicència urbanística.

Els contribuents podran unificar els rebuts dels tributs municipals, si ho desitgen, i fraccionar-los en pagaments a BASE durant 9 mesos, de febrer a octubre.