Arròs amb galeres i carxofa, caneló de carxofa o pastisset dolç farcit de carxofa. Aquests són només alguns dels tastos que s’han pogut degustar a la Festa de la Carxofa d’Amposta. En la 23a edició s’ha optat per tornar a organitzar la festa gastronòmica, ja de referència, en diumenge i no en dissabte, per poder sumar més visitants. L’esdeveniment vol acostar l’oferta culinària de proximitat al territori però també obrir-la als visitants de fora de les Terres de l’Ebre. De fet, fins a un centenar d’autocaravanes s’han acostat a Amposta aprofitant la jornada, en què s’han servit uns 8.000 tastos. L’alcalde, Adam Tomàs, creu que és una oportunitat per promocionar aquest producte estrella de l’horta del Delta de l’Ebre en la temporada d’hivern però també altres productes que l’acompanyen –com l’arròs o el peix-, a més del territori. Paral·lelament, fins al 18 de març, restaurants d’Amposta i del Poble Nou del Delta ofereixen menús on aquesta hortalissa es troba fins i tot a les postres.
ACN