Dos nous brots de Covid-19 a Xerta i a Camarles

Actualment hi ha 4 positius per PCR i 46 contactes en seguiment

El servei de vigilància epidemiològica de les Terres de l’Ebre ha confirmat un brot per coronavirus a dos municipis de les Terres de l’Ebre, Xerta i Camarles (ambdós de la comarca del Baix Ebre), amb el focus en un claustre de professors de l’Institut del Perelló (també al Baix Ebre). Segons indica el Departament de Salut, actualment hi ha 4 casos positius per PCR i s’està realitzant el seguiment a 46 contactes.

El primer cas que va presentar símptomes va fer-ho el 30 de juny. En aquest moment no hi ha cap cas hospitalitzat. Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre s’insisteix en el compliment de les recomanacions bàsiques per evitar la transmissió de la covid-19.

Amb aquests dos ja són tres els brots de covid-19 que s’han detectat els darrers dies a les Terres de l’Ebre. El primer va tenir lloc a Alcanar, i precisament aquest dimecres s’ha sabut que té l’origen a Barcelona. Un estudiant d’Alcanar s’hi va contagiar sense saber-ho, després d’haver estat en contacte amb un company infectat. El dissabte 27 de juny aquest estudiant va participar en un dinar de celebració d’aniversari amb una quinzena d’amics a Alcanar, segons ha pogut saber l’ACN.

Quan tres dies després de la trobada el noi va experimentar els primers símptomes i va comunicar el cas als metges, Salut va estendre les sospites de possible infecció a tots els participants i els contactes pròxims. De moment, però, només s’han confirmat tres casos positius, incloent l’inicial de Barcelona, que va presentar els símptomes inicials el mateix dia 27.