Una exposició sobre maçoneria a Móra d’Ebre

Es tracta d'una sèrie de plafons informatius a través dels quals es fa un recorregut històric de la maçoneria a l'Estat, a Catalunya i a l'Ebre

La sala d’exposicions Julio Antonio de Móra d’Ebre va inaugurar divendres l’exposició “Passat, present i futur de la maçoneria a les Terres de l’Ebre”. La mostra és una iniciativa de la Respectable Lògia Gallard de Josà de Tortosa i el Sobirà Capítol Rosacreu Maat -tots dos amb seu a Móra d’Ebre des dels anys 2010 i 2012, respectivament-, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) i l’Associació Cultural La Riuada de Móra d’Ebre.

L’exposició consta d’una sèrie de plafons informatius a través dels quals es fa un recorregut històric de la maçoneria a l’Estat, a Catalunya i a l’Ebre. També hi ha elements propis de la maçoneria, com  els símbols de l’esquadra i el compàs o els estris de la construcció; la representació d’un temple maçònic, i la mostra d’altres elements com vestimenta i manils.

L’acte inaugural va comptar amb la presència d’Albert González, president de la lògia Gallard de Josà, i d’Antoni Guillén, president del Sobirà Capítol Rosacreu Maat, presentats per Joan Josep Duran, venerable mestre de la lògia morenca. També s’hi van fer presents la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim; el director dels Serveis Territorials de Cultura de la generalitat, Ferran Bladé; el tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Sixte Melchor, i el president de La Riuada, Joan Launes.

L’exposició ha estat oberta aquest dissabte i diumenge, 1 i 2 d’abril, entre les 11 del matí i les 2 de la tarda, i entre les 4 i les 8 de la tarda.