Condemnat a 8 anys de presó per intentar violar una menor a Amposta

La víctima va poder fugir i ha patit conseqüències psicològiques

Façana del Palau de Justícia de Tarragona. Foto CEDIDA

Un home ha estat condemnat a 8 anys de presó per intentar violar una jove de 13 anys en un local d’Amposta. A més, el processat haurà d’indemnitzar la víctima amb 15.000 euros, no podrà comunicar-se ni acostar-se a 500 metres de la menor durant 10 anys i, un cop surti de la presó, estarà cinc anys en llibertat vigilada. Segons la sentència de la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona, queda provat que el 13 de març de 2016 la menor va patir un intent frustrat de violació en un kebab de la capital del Montsià.

El presumpte violador i la víctima van mantenir una breu conversa en aquest local i l’home li va preguntar si l’acompanyava al bany. Davant la negativa de la noia, el condemnat la va agafar i se la va emportar cap a un passadís que anava a la part privada de l’establiment, on la va començar a besar i a fer-li tocaments. Posteriorment, la va dur a una habitació, la va pujar a una taula i li va baixar els pantalons. La menor, però, va poder apujar-se els pantalons i fugir corrents.

Com a conseqüència de l’agressió, la menor ha patit angoixa elevada i una simptomatologia psicosomàtica. L’acusat va negar que mantingués qualsevol relació sexual amb la noia, tot i que si va reconèixer que li va demanar el número de telèfon i que van parlar per quedar el dia següent. En els missatges, va quedar demostrat que l’agressor va demanar perdó a la víctima el mateix dia dels fets. Segons els magistrats, però, el testimoni de la jove ofereix aspectes suficientment creïbles com per condemnar a l’home.