El Pla d’Acció Municipal d’Amposta inclou 161 actuacions “irrenunciables”

Adam Tomàs: “Aquestes 161 actuacions són el full de ruta de l’acció de govern fins els pròxims quatre anys”

161 actuacions “irrenunciables” d’aquest mandat, distribuïdes en les sis grans àrees en què s’estructura l’Ajuntament: Territori i Sostenibilitat, Serveis Socials i Serveis a les Persones, Desenvolupament econòmic, indústria i ocupació, Serveis Generals i Govern Obert, Projecció de la ciutat i Poble Nou i Nuclis Aïllats. És el Pla d’Acció Municipal (PAM) per al mandat 2019-2023 que l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha presentat aquest dimecres al matí acompanyat per diferents membres del govern municipal.

“És el full de ruta que ha de marcar l’acció de govern en totes les regidories de manera temporalitzada”, ha explicat Tomàs, “són 161 actuacions concretes i a les quals ens comprometem a donar compliment fins al maig del 2023; això no vol dir, no obstant, que siguin les úniques que farem”. “Amb el PAM volem, a més, posar a l’abast de la ciutadania una nova eina, en benefici de la transparència, perquè pugui fiscalitzar l’acció de govern i que ens serveixi a nosaltres per fer retiment de comptes”, ha afegit. Tomàs també ha volgut recordar que aquest document és de “mínims” i és un “document viu” que pot anar variant-se i ampliant-se en funció de necessitats sobrevingudes.

Entre les 161 actuacions que figuren al PAM l’alcalde n’ha volgut destacar algunes com la reubicació de la comissaria de la Policia Local en un espai de titularitat municipal, l’impuls de l’aparcament de l’Hospital Comarcal, el pla d’acció de millora dels carrers i el pla d’acció de millora dels camins, la renovació tecnològica de l’Hospital Comarcal, la promoció d’habitatges per a joves al casc antic, habilitar un equipament que faci funcions d’alberg juvenil, la creació de l’aula d’estudi als baixos de la Biblioteca, la millora del pavelló 1 d’Octubre, l’inici de l’activitat del FabLab, l’inici de la segona fase de la rehabilitació del Mercat Municipal, la finalització del canvi d’enllumenat, la creació de la taula d’entitats culturals del municipi o la creació de la Nit de la Cultura d’Amposta, la creació d’una oferta gastronòmica vinculada a la façana fluvial i al riu, la rehabilitació de l’Església del Poble Nou o la reurbanització de la carretera del Poble Nou.

També són destacables les actuacions en matèria urbanística dins el nucli urbà como la urbanització de l’avinguda Generalitat, entre l’avinguda Josep Tarradellas i el carrer Sebastià J. Arbó, la continuació de l’avinguda Josep Tarradellas fins a l’avinguda Santa Bàrbara o la reurbanització de l’avinguda Catalunya i de la plaça Lluís Companys, entre d’altres.

L’alcalde presentarà el PAM a la ciutadania en el marc de la propera Assemblea Informativa de la ciutat, prevista per divendres 31 a les 20.00 h. a l’auditori de l’escola de la Lira Ampostina.