Més de 200 persones autònomes i negocis reben els ajuts de l’Ajuntament per pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19

L'alcalde, Adam Tomàs, es mostra satisfet per la resolució d'aquestes ajudes per al teixit econòmic d'Amposta

Imatge de la façana de l'Ajuntament d'Amposta. Foto CEDIDA

L’Ajuntament d’Amposta ha resolt aquesta setmana les 216 sol·licituds de petites empreses, comerços i persones autònomes que s’han presentat a la convocatòria d’ajuts per al teixit econòmic afectat per la crisi de la Covid-19. En total s’han atorgat 76.811,87 euros a les 214 persones que van presentar la documentació dintre del termini de convocatòria.

Dues han hagut de ser desestimades per presentar-les fora de termini. Els ajuts oscil·len entre els 100 i els 500 euros en funció dels condicionants subvencionables establerts a les bases dels ajuts.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, s’ha mostrat molt satisfet per la resolució d’aquests ajuts. “Són prop de 77.000 euros d’ajuts a 214 pimes i persones autònomes de la ciutat, diners que hem posat directament a l’abast d’aquest sector de la ciutadania, castigat per la situació derivada de l’Estat d’Alarma i que complementen els ajuts d’altres administracions superiors”, ha afirmat l’alcalde.

A més, ha recordat que “aquest ajut directe se suma a altres indirectes com la supressió de la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses i bars mentre durés el tancament, l’ampliació de la superfície de les terrasses sense cost, la supressió de la quota per als paradistes del mercat municipal o la supressió de la part proporcional de al taxa d’escombraries als bars, restaurants i petit comerç mentre va durar el tancMés ament, entre d’altres”.

L’Ajuntament té previst pagar aquests ajuts durant el mes de juliol.