Mónica, gerent de Kurocan: “A Kurocan oferim alternatives naturals d’alimentació per a les nostres mascotes”

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts
Foto de la Mónica, gerent de Kurocan. Foto: DMJ.

La idea de Kurocan va sorgir quan el Kuro, un Pastor Alemany, va creuar-se en el teu camí. Explica’ns aquesta història…
El Kuro va entrar a la meva vida fa uns 6 anys, quan jo treballava en una clínica veterinària. Per circumstàncies de la vida el van deixar al centre i me’l vaig acabar quedant. Ell era un Pastor Alemany amb molts problemes digestius. Qualsevol tipus d’aliment que li donés no el digeria bé. Arrel d’això, i dintre de la clínica, vaig començar a especialitzar-me en alimentació natural per contrarestar les patologies que li estaven provocant els aliments que li donàvem. Poc a poc, i a mesura que indagava més en aquest món, vaig decidir fer-li la conversió cap aquest tipus d’alimentació. He de dir que vaig notar un gran canvi, tant en caràcter com actitud.

Va ser en aquell moment quan vaig decidir deixar la meva feina a la clínica i obrir el meu propi negoci enfocat cap aquesta línia. La idea era (i és) poder ajudar a la gent que tingui un gos o un gat que li passi el mateix que al Kuro. Ara mateix, hi ha desconeixement i molts productes son nous, i el que faig és assessorar a tothom que ho necessiti, tant sobre temes digestius, com al·lèrgies, intoleràncies… El que ofereixo són alternatives més naturals d’alimentació.

I del Kuro va sorgir el nom de la botiga, oi?
Exacte. Ell és el protagonista que ha donat nom a la botiga. Per posar-nos en situació, us he d’explicar que el Kuro era negre, i que la meva cunyada, que és japonesa, el primer que va dir en veure’l va ser kuro (黒), que vol dir negre. Em va encantar la paraula, així que vaig decidir posar-li el nom de Kuro.

Dit això, i per donar el nom a la botiga, el que vaig fer va ser afegir la paraula can, que vol dir gos, a Kuro. I d’aquí va sortir el nom de la botiga: Kurocan.

A Kurocan podreu trobar una gran varietat d’snacks, totalment naturals, pels peluts. Foto: DMJ.

Explica’ns, què hi podem trobar a la botiga?
A Kurocan podeu trobar alimentació natural, sense additius, sense conservants i amb garanties de qualitat. També tot tipus de scnacks adequats i personalitzats, ja sigui per edat o perquè tingui algun tipus d’al·lèrgia o intolerància, etc.

Per altra banda, a la botiga també hi podeu trobar joguines ecològiques, totalment lliures de químics i sense cap tipus de plàstic, així com productes d’higiene sense paravents i químics… En definitiva, diguem que posem a disposició tota una línia de cura i manteniment per a la nostra mascota amb una versió més natural i ecològica.

Quin impacte té sobre les nostres mascotes el fet d’utilitzar productes ECO?
Passa el mateix que amb els humans: son el que mengen. Si ingereixen un bon producte, el seu cos assimilarà aquesta qualitat, i això el que farà és que, a la llarga, les visites al veterinari siguin menors que si seguim una alimentació menys sana.

Què li diries a una persona que té dubtes alhora de comprar productes ecològics?
Moltes vegades a la gent li tira enrere el concepte de: ecològic i natural és igual a car; i això no és així. A més, hem de tenir en compte que cada cop més la gamma de productes ecològics i naturals es va ampliant. Recordo que quan vaig obrir la botiga els productes eren molt limitats. Tenia petites cosetes, però no tanta diversitat com ara. En un any i mig la cosa ha canviat bastant, i hi ha més diversitat de producte i, per tant de preu.

Dit això, i gràcies a la diversitat que comentem, la gent se n’adona que la qualitat i el preu no estan renyits amb un producte ecològic. I l’acceptació de la botiga ha estat gràcies a això. La gent veu que és un producte bo, que li va bé a l’animal i que, econòmicament, “no pica”.

Per altra banda, a Kurocan disposeu de servei de perruqueria, oi?
Exacte. Disposem d’un espai preparat per a poder posar a punt els peluts. Només cal reservar hora i llestos.

També hi ha la possibilitat d’auto rentat. Explica’ns aquesta fantàstica idea.
Exacte. La idea també va sorgir gràcies al Kuro. Els que tenim gossos grans sabem que quan hem de banyar el gos a casa tardem més en netejar el lavabo que no pas el gos (riu). Davant d’aquest “problema”, quan vam obrir la botiga vam pensar en oferir també la possibilitat de crear un espai per a que la gent pogués venir a rentar el seu gos. Nosaltres dispensem tot el material necessari a un preu econòmic perquè la gent pugui venir a rentar el seu gos. Ho tenim tot preparat: la banyera equipada, secadors, tovalloles, xampú…

En el cas que el client necessiti ajuda, li doneu un cop de mà?
Exacte. Entenem que hi ha determinades coses amb les que la gent necessita ajuda, per exemple alhora de tallar les ungles, rentar orelles… Tothom que ens ho demani, l’ajudem en el que calgui.

Parlem ara de la botiga online. La gent pot comprar des de qualsevol punt d’Espanya, oi?
Correcte. Des de fa un any, abans que arribés el confinament, vam obrir el projecte de pàgina web. La vam inaugurar el 15 de març, sense saber que en uns dies arribaria l’Estat d’Alarma. Va ser una casualitat.

El que volem amb aquest projecte és poder oferir tots els nostres productes a qualsevol persona, estigui on estigui. En aquest cas, un cop ens han fet la comanda, el que fem és enviar-ho a domicili. Una altra possibilitat, sempre i quan el faci una persona que viu per la zona, és preparar la comanda perquè el client la pugui passar a buscar a la botiga.

Parlem una mica de futur. Veurem novetats a Kurocan?
Hi estem treballant (riu). Volem fer un petit canvi, una ampliació en un futur proper. Per exemple, volem crear targetes de fidelització, de perruqueria… Però de moment no puc dir massa cosa més. Aviat en tindreu més notícies.

Per acabar, parla’ns de la tasca social que feu des de Kurocan.
Nosaltres treballem molt amb educadors, protectores i associacions. Intentem donar tota la cobertura que podem mitjançant sorteigs, donacions… Alguna vegada, per exemple, també hem organitzat esdeveniments per ajudar a adoptar gossos d’edat adulta… Des de Kurocan intentem mantenir contacte i sinergia amb associacions i protectores per donar un cop de mà. Amb els diners que recaptem gràcies a les accions que fem, els invertim en medicaments, menjar…

Per altra banda, i durant tot l’any, tenim servei de recollida de menjar, mantes… Un cop a la setmana ve una noia de la protectora de Torredembarra o de SOS Canicat a buscar-ho. Va tot destinat a ajudar a aquells animals que ho necessiten.