Com habituar a un gos a quedar-se sol a casa?

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Quan arriba un nou animal a casa, saber com acostumar al nostre gos a quedar-se sol a casa és un punt molt important a l’hora d’educar-lo. Desgraciadament el número de gossos que tenen problemes quan els seus propietaris se’n van de casa és molt alt.

Perquè això no ocorri i tot vagi bé, el millor que podem fer és seguir una sèrie de consells molt senzills que faran que el procés agradable:

No anar-nos-en molt lluny els primers dies d’estar el gos a casa.
No estar molt pegats al gos constantment durant les primeres setmanes.
No deixar-lo moltes hores sol a casa.
Hem de fer entendre al gos de manera progressiva que aquest període és agradable i és un període en el qual pot estar entretingut.
Per a aconseguir que estigui distret, hi ha unes joguines educatives o interactives. Són joguines molt estimulants que fan que el gos estigui entretingut mentre ens preparem per a anar-nos-en, i fins i tot quan arribem.
Les sortides al principi han de ser molt curtes (15-20 segons) i no llargues (15-20 minuts), així aconseguirem que el gos relacioni les nostres sortides com una cosa agradable.

D’aquesta manera podrem anar allargant progressivament les nostres sortides cada vegada més.

Cal tenir en compte que si fem això bé, en poc temps podrem sortir sense problema i el gos associarà les nostres sortides a una cosa agradable i divertida, i el podrem deixar sense cap problema sol a casa.