Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

La socialista Teresa Ribera aixeca passions entre l’electorat d’ERC i Sumar

Avatar photo
Segons el CIS, la candidata socialista és qui millor pot defensar els seus interessos al Parlament Europeu

El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) va presentar el seu últim estudi sobre les eleccions europees aquesta setmana. Les principals sorpreses de l’enquesta era la victòria dels socialistes i l’excel·lent resultat del fachatuber Alvise Pérez. Més enllà de les preferències de vot pel 9 de juny, l’ens demoscòpic també va preguntar per altres qüestions com els candidats i candidates.

En l’àmbit dels caps de llista, l’actual ministra socialista Teresa Ribera és una de les millors posicionades dins del camp de l’esquerra. Un 81,5% dels qui van votar Unidas Podemos el 2019 aproven la candidata socialista, igual que un 76% dels electors d’Ara Repúbliques, coalició on es troba ERC i Bildu. A més, juntament amb la popular Dolors Montserrat, gaudeix d’un alt grau de coneixement entre els enquestats.

Teresa Ribera, conquereix l’electorat d’esquerres

Amb tot, les dades més alarmants pels partits a l’esquerra del PSOE venen a l’hora de preguntar quin és el candidat que pot plantejar qüestions rellevants d’Espanya al Parlament Europeu. Entre els votants d’Esquerra a les generals, la millor posicionada és Teresa Ribera (26,8%), seguida d’Irene Montero (16,6%) i Toni Comín (14,9%). Hem d’anar fins a la quarta posició per trobar la candidata d’Ara Repúbliques Diana Riba (12,2%).

Pel que fa a l’electorat de Sumar a les generals, on anaven en coalició amb Podemos, la cosa està més ajustada. La ministra socialista esgarrapa la primera posició amb un 39,2%. Per darrere es troba la candidata morada, Irene Montero, que aconsegueix un 31,7%. Mentrestant, la cap de llista de Sumar, Estrella Galán, assoleix uns resultats pírrics, l’11,4%. En la particular batalla entre Podemos i Sumar, sembla que, si parlem només de candidates, Montero parteix amb un folgat avantatge. La marca de partit, però, probablement intercanvia els papers i dona impuls a Sumar.

La tendència és similar amb la pregunta sobre qui pot representar millor els interessos d’Espanya al Parlament Europeu. Teresa Ribera és la primera pel PSOE (66,8%), Sumar (33,7%), ERC (27,7%), EH Bildu (32,7%), PNV (41,2%) i BNG (29,6%). Tot i això, en aquesta qüestió tant Diana Riba com Irene Montero escalen dins del seu electorat. La republicana se situa segona amb el 19,5% i l’exministra d’Igualtat frega el sorpasso a Ribera amb el 30,7%. De nou, Galán s’allunya de Montero entre els votants de Sumar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor un home de 46 anys en sortir de la via i bolcar el cotxe a l’N-230

Notícia següent

Mor una dona en una brutal topada del seu cotxe contra el pilar d’un túnel

Notícies relacionades