Política

Sumar admet que el 9-J es juga “l’equilibri” en el govern de Sánchez

Díaz vol negar a Feijóo una “segona volta” de les eleccions espanyoles i consolidar la seva posició a l’executiu

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha fet una crida per “arrasar en vots progressistes” en les eleccions europees del 9 de juny i negar al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, una “segona volta” de les eleccions espanyoles de l’any passat. “Sé que hi ha por a l’extrema dreta i que la gent progressista té dubtes, però això no va d’aturar la ultradreta, sinó de guanyar drets per a la classe treballadora”, ha defensat la líder de Sumar, que busca un bon resultat per consolidar la seva posició al govern de Pedro Sánchez. En un acte a Gijón, el portaveu de Sumar, Íñigo Errejón, ha admès que el 9-J “s’examina el govern, però també l’equilibri de forces” dins l’executiu.

“És fonamental mantenir la força que fa que el govern avanci”, ha advertit Errejón. Sumar argumenta que, sense ells, el PSOE no ampliaria drets laborals.

L’eurodiputat i candidat de Sumar Manu Pineda ha fet un pas més i ha carregat directament contra els socialistes. “Yolanda està fent tot això amb un soci a qui és millor no deixar-li la cartera a prop”, ha dit, afegint: “Això ho dic jo, Yolanda és més fina”.

Coincidint amb la publicació de les dades d’ocupació, que han marcat un nou rècord històric amb més de 3,8 milions d’afiliats al maig, la també ministra de Treball ha tret pit dels resultats i ha demanat la confiança dels electors per “continuar millorant les dades d’ocupació”. “Rajoy somiava amb 20 milions d’ocupats i ha estat una ministra una mica esquerrana (…) qui ha fet que avui tinguem 21,3 milions de treballadors”, ha remarcat Díaz, tot reivindicant la seva feina en la pujada el salari mínim interprofessional, l’augment dels permisos de lactància o la concessió de “drets” laborals a les treballadores de la llar.

A més, Díaz ha assegurat que estan “tancant” un pacte “amb els sindicats i les treballadores de la llar” perquè aquestes tinguin “seguretat” a la feina i “prevenció de riscos laborals”. “Per fer-ho necessitem força en el govern”, ha afirmat.

L’última enquesta del CIS rebaixa les expectatives de Sumar, mentre que retalla la distància entre el PSOE (31,6%- 33,2% dels vots) i el PP (28,3-30,5%). Els de Yolanda Díaz passen del 5,9-7,2% de fa unes setmanes al 5,4-7,1% actual.

MinervaPacheco

Missatges recents

Lloret de Mar vol reformar i renaturalitzar el seu passeig marítim

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) vol reformar el passeig marítim per renaturalitzar-lo i evitar…

6 hores fa

Salou presenta la Carta de Població de 1194, un document de la història del municipi

La Carta de Població de Salou, de l’any 1194 ha estat presentada, oficialment, aquesta tarda, en…

7 hores fa

Més d’una trentena d’activitats en Les Santes Esportives de Mataró 2024

La regidora d’esports de Mataró, Bea Delgado, ha presentat la programació de Les Santes Esportives…

7 hores fa

El Carnaval de Mollet s’internacionalitza

Una delegació de Mollet, encapçalada per la regidora de Cultura Mercè Pérez Piedrafita, ha visitat…

7 hores fa

Juren càrrec 4 nous caporals de la Guàrdia Urbana de Tarragona

Avui han jurat el càrrec 4 nous caporals de la Guàrdia Urbana de Tarragona, que…

7 hores fa

Lloret de Mar reorganitza el govern municipal després de la sortida dels regidors de Junts

L’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, ha explicat aquest dimecres com és la situació…

7 hores fa

Esta web utiliza cookies.