Dissabte, 29 de juny de 2024
És notícia

Rull començarà la setmana vinent la ronda de consultes amb els grups per la investidura

Avatar photo
El president del Parlament proposarà el candidat que tingui més suports: “No farem coses estranyes”
Josep Rull

El president del Parlament, Josep Rull, ha apuntat que aquest dimarts es reunirà amb el secretari general de la cambra i la setmana vinent començarà la ronda de consultes amb els grups parlamentaris de cara la investidura. En una entrevista a Rac1 ha insistit que proposarà el candidat que tingui més suports. “No farem coses estranyes”, ha advertit. “Aquesta ronda de contactes no és un element rutinari, no és banal”, ha remarcat. Tot i això, ha demanat “prudència i humilitat” a Salvador Illa (PSC) davant un eventual debat d’investidura.

L’endemà que Rull hagi estat proclamat president del Parlament, la segona autoritat del país ha emmarcat el seu nomenament en la intenció que un pres polític sigui el president de la cambra. Ha explicat que dissabte passat va conversar amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, i Carles Puigdemont, i el van advertir que el seu nom “podria generar consens” per ser president del Parlament. Després d’aconseguir el suport d’ERC i la CUP, Rull ha assenyalat que “quan som capaços de remar plegats, això suma”.

D’altra banda, Rull ha manifestat que la Mesa amb majoria independentista respon a la voluntat que l’òrgan de la cambra sigui un “dic de contenció per permetre que al Parlament es pugui parlar dels propòsits i els anhels de la ciutadania de Catalunya”. I ha insistit que “mai serà infringir la llei que al Parlament es pugui debatre de tot el que els diputats vulguin”. “Una cambra democràtica ha de poder parlar de tot amb un únic límit que és el respecte als drets humans”, ha afegit.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Constantí celebrarà la Setmana de l’Orgull LGTBIQ+ del 27 al 30 de juny

Notícia següent

Figueres renova l’enllumenat del carrer Tapis amb 21 nous punts de llum LED

Notícies relacionades