Dimarts, 25 de juny de 2024
És notícia

Quin partit ha guanyat al municipi natal de cada líder polític?

Avatar photo
Illa, Puigdemont i Orriols són els únics que han aconseguit la victòria de la seva formació al seu municipi
Municipis
Font: ACN

Un cop finalitzat el 12-M, l’escrutini permet saber quin ha estat el resultat amb detall a cada municipi de Catalunya. El panorama general evidencia una clara victòria del PSC amb 42 escons i més de 850.000 vots arreu del país. De fet, és el primer triomf d’aquesta magnitud dels socialistes a Catalunya. Aquesta és la llista dels candidats que han aconseguit representació al Parlament de Catalunya:

  • Salvador Illa (PSC)
  • Pere Aragonès (ERC)
  • Carles Puigdemont (Junts+)
  • Jéssica Albiach (Comuns-Sumar)
  • Alejandro Fernández (PP)
  • Laia Estrada (CUP)
  • Ignacio Garriga (VOX)
  • Sílvia Orriols (Aliança Catalana)

A partir d’aquí, analitzem quins partits han aconseguit més representació al municipi natal de tots els candidats: 

La Roca del Vallès – PSC

És el municipi d’on procedeix el candidat socialista, Salvador Illa. Precisament, la candidatura que ha aconeguit més vots ha sigut la del PSC (amb un total de 1.501, 287 més que a les eleccions del 2021). Illa va ser alcalde d’aquest municipi del Vallès Oriental l’any 1995.

Amer – Junts

Carles Puigdemont va néixer a Amer, un municipi situat al nord de la comarca de La Selva, a la província de Girona. Tal com va passar l’any 2021, el partit guanyador en aquest municipi ha tornat a ser Junts, amb un total de 732 vots (gairebé un 63% del total). Com a apunt, Puigdemont va ser alcalde de la ciutat de Girona el mandat entre 2011 i 2016, i el 12-M ha postulat com a guanyadors el seu partit, amb casi un 36% dels vots.

Pineda de Mar – PSC

El municipi natal del candidat d’ERC, Pere Aragonès, no ha aconseguit donar-li la victòria al seu partit. De fet, la formació que s’ha endut més percentatge de vots (un 29,4%) ha sigut el PSC. Els comicis del 2021 també van deixar el mateix escenari.

Barcelona – PSC

Tot i ser valenciana, la candidata dels Comuns, Jéssica Albiach, es presentava com la líder del grup per Barcelona. El partit guanyador en aquest municipi ha sigut el PSC, tal com va passar l’any 2021. Els socialistes han assolit la victòria a la capital catalana amb gairebé un 28% dels vots.

Tarragona – PSC

De Tarragona surten dos candidats: Laia Estrada, de la CUP i Alejandro Fernández, del PP. En canvi, la formació que ha tornat a guanyar en aquest municipi ha sigut el PSC, amb un 28% dels vots.

Sant Cugat del Vallès – Junts

El líder de VOX, Ignacio Garriga, va néixer l’any 1987 en aquesta ciutat del Vallès Occidental. El partit que més representació ha aconseguit ha tornat a ser Junts, amb un 28,7% dels vots. La formació d’extrema dreta ha assolit la cinquena posició amb un total de 3.220 vots. 

Ripoll – Aliança Catalana

Finalment, la novetat d’aquestes eleccions ve marcada per la irrupció del partit d’extrema dreta català Aliança Catalana, liderat per Sílvia Orriols. Després de ser regidora a l’Ajuntament de Ripoll quan formava part del Front Nacional de Catalunya, Orriols va fundar Aliança Catalana i va aconseguir l’alcaldia del municipi fa un any. De fet, el seu partit ha assolit la primera posició a Ripoll, amb un 33,1% dels vots. La formació ultra també ha aconseguit guanyar en tres municipis més, tots al Ripollès. A les Llosses, amb un 35%, a Campdevànol (26,5%) i a Gombrèn, on ha empatat amb Junts amb un 25% dels vots.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Èxit de públic durant la 10a edició de Mollet és Fira

Notícia següent

Èxit d’empreses inscrites a la Fira d’ocupació TreballemGI Figueres Alt Empordà

Notícies relacionades