Dimarts, 14 de maig de 2024
És notícia

Puigdemont no descarta un pacte amb Aliança Catalana

Avatar photo
El candidat de Junts reconeix que està decebut amb Clara Ponsatí

Carles Puigdemont ha concedit avui una de les primeres entrevistes des que és el candidat de Junts a les eleccions catalanes. El President ha exposat alguns dels punts claus de la seva proposta pels comicis i també ha parlat de les futures aliances que es podrien formar al Parlament.

El juntaire ha avisat que si no aconseguia tornar a ser president, deixaria la primera línia política. A més, ha promès que assistirà presencialment al debat d’investidura sigui quin sigui el resultat. Sobre aquests possibles pactes, Puigdemont ha demanat “buscar un acord entre tots els independentistes” amb la intenció de restituir la seva presidència. Segons apunta, això és el “punt de partida” per nou lideratge del país. Amb tot, ha descartat completament pactar amb el PSC.

Relació amb Alhora i Aliança Catalana

Encara que fins ara les tres úniques forces independentistes del Parlament eren ERC, Junts i la CUP, en aquests comicis tot podria canviar. La presència d’Alhora i sobretot d’Aliança Catalana és una opció sobre la taula que obligaria hipotèticament a Puigdemont a teixir noves aliances per governar. “No és la primera vegada que hi ha alternatives. Fa tres anys hi va haver un partit que es deia PDECat amb 77.000 vots i 0 representació”, ha analitzat a l’entrevista de RAC1.

Puigdemont ha reconegut que li “sap greu” el fet que Ponsatí hagi muntat la candidatura d’Alhora amb Graupera i ha assegurat que està decebut amb ella. Tot i això, ha remarcat que treballarà per la unitat independentista. Pel que fa a Aliança Catalana, ha sigut més ambivalent de l’esperat. Per un costat, el candidat de Junts ha criticat la cobertura que està rebent aquesta formació per part de “la premsa espanyola”. A banda d’això, ha assegurat que no saben si acceptarien els seus vots per arribar a governar. “En aquest país ens posem abans la bena que la ferida. No ho sé, és una qüestió que no hem plantejat”, ha respost.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mònica Sales (Junts) presenta una llista “transversal” a Tarragona

Notícia següent

Condueix drogat i a 215 km/hora per la C-16

Notícies relacionades