Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

El PP demana una gran mobilització el 9-J per contrarestar la política exterior del PSOE

Avatar photo
Fernández demana un “esforç de mobilització enorme” per impedir els “extremismes i nacionalismes” s’imposin el 9-J
PP

El PP ha demanat un “esforç de mobilització enorme” el 9-J en unes eleccions on els valors de la Unió Europea “estan en joc” per vèncer un PSOE que promou “una internacional comunistoide” amb la seva política exterior. El president dels populars a Catalunya, Alejandro Fernández, ha fet servir una expressió similar a la de Pedro Sánchez que denuncia l’existència d’una “internacional ultradretana” i ha carregat contra els socialistes per “simpatitzar amb règims totalitaris” alhora que “trenquen relacions amb Argentina, Israel i Argèlia”. El líder popular ha fet una crida a anar a les urnes per impedir que les idees “extremistes d’esquerra, de dreta i del nacionalisme s’imposin en Europa”.

“És molt important que sortim a votar i que ho fem pel PP”, ha afirmat el president del PPC, Alejandro Fernández, en una taula rodona aquest dijous al Pati Llimona de Barcelona acompanyat de l’eurodiputada Eva Poptcheva. El líder del PP català ha remarcat que les eleccions europees “acaben sent més importants encara que hi participi menys gent”.

En un acte amb la secretaria de migracions del PP Carmen Cervantes i membres de la comunitat llatinoamericana, Fernández ha demanat el vot per defensar la “llibertat” als seus països d’origen i ha carregat contra l’executiu estatal per “simpatitzar més amb l’agressor que amb l’agredit”. “Pedro Sánchez, Zapatero, que és l’ideòleg espiritual, volen portar el pitjor d’allà aquí, no és una exageració, no és alarmisme, és una internacional comunistoide”, ha dit.

El líder de PP català ha assenyalat el govern de Pedro Sánchez per mostrar “absoluta connivència amb sistemes autoritaris, totalitaris i fins i tot criminals” mentre que “trenca relacions diplomàtiques amb Argentia, Israel, Argèlia i li falten tres tequiles perquè trenqui relacions amb Itàlia”. Fernández ha titllat de “disbarat” la política exterior de Sánchez i ha afirmat que Europa “no es pot permetre el luxe de tenir al seu cor” un país governat més temps per aquests polítics.

D’altra banda, Fernández també ha criticat les posicions de Vox sobre la immigració il·legal i ha defensat que el PP “és l’únic partit que pot defensar sense complexos” que els estrangers que vinguin a treballar “són benvinguts” mentre els que “vinguin a delinquir no ho són”. “Alguns han confós la llei i l’ordre amb la xenofòbia i el rebuig al que ve de fora i el rebuig al que ells consideren diferent”, ha dit el president del PPC, en referència als d’Abascal.

Tot i l’auge de la ultradreta a Europa, ha pronosticat que el grup popular “continuarà sent el majoritari a Espanya i a Europa” i ha previst que la victòria en territori estatal sobre els socialistes serà “clara”.

Poptcheva també ha contestat les comparacions que fa el PSOE entre el seu partit i les formacions d’extrema dreta tot preguntant-se “com pot ser ultra” un partit que l’envia a ella, d’origen búlgar alemany a “un dels debats més importants de les eleccions europees”, en referència al de TV3.

L’eurodiputada, que és la número 23, ha dit que les persones de la comunitat estrangera que han acudit a l’acte són “molt diferent” de migrants com “el senyor Pisarello o Echenique que han rebut la nacionalitat espanyola i estan lluitant per dividir-nos”. “No ho acabo d’entendre”, ha afegit l’exmembre de Cs. Sobre el salt al PP en aquests comicis, ha defensat que ha canviat de partit però “no de principis” davant la necessitat “d’articular un front constitucionalista a Europa” per aturar la llei d’amnistia.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vic es consolida amb la 36a edició del Mercat de Música Viva

Notícia següent
Pedro Sánchez

Sánchez demana als indecisos que votin per frenar la dreta i la ultradreta

Notícies relacionades