Dissabte, 15 de juny de 2024
És notícia

Quins altres països de la Unió Europea reconeixen l’Estat de Palestina?

Avatar photo
Juntament amb Espanya, Irlanda i Noruega han fet el pas de reconèixer Palestina

Pedro Sánchez ha anunciat al Congrés que el pròxim 28 de maig reconeixerà l’Estat de Palestina al Consell de Ministres. El pas és un acord entre els dos socis de govern i, segons el president, és una manera de fer-se “eco del sentir majoritari del poble espanyol”.

Encara que Espanya és un dels principals països de la Unió Europea en donar suport a la causa palestina, no és l’únic Estat que té aquesta posició. Des de 1988, Bulgaria, Chipre, Eslovaquia, Hungría, Malta, Polonia, República Checa, Rumanía ja reconeixen Palestina. Tots ells, però, no formaven part en aquell moment de la UE i la majoria estaven vinculats a la Unió Soviètica. L’únic país que ho havia fet formant part de la Unió va ser Suècia, el 2014.

D’aquesta manera, Espanya se sumarà a aquests nou països en pocs dies. Tot i això, no ho farà sol, ja que Irlanda i Noruega -que no és membre de la UE- han fet el pas de manera conjunta. Els tres països s’uniran als altres 143 Estats de 193 de l’Organització de Nacions Unides que ja el reconeixen. A més, hi ha altres membres de la UE com França o Bèlgica que s’estan plantejant seguir les petjades d’Espanya en els pròxims mesos. De fet, l’executiu belga debatrà avui la seva posició, encara que hi ha discrepàncies internes sobre el tema.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Continua la programació del Circ Llunar 2024 a Reus

Notícia següent

Sánchez defensa la professionalitat de Begoña Gómez i avança que compareixerà al Senat si li demanen

Notícies relacionades