Dissabte, 29 de juny de 2024
És notícia

Junts insisteix que és “factible” un acord per a investir Puigdemont

Avatar photo
Batet recorda al PSC que Sánchez i Collboni “no van guanyar” les eleccions
Junts Política

“No és senzill, però tenim temps”. En aquests termes s’ha expressat des de Junts aquest dimecres, durant el ple que ha constatat que, en aquests moments, no hi ha cap candidatura per a la investidura. Durant la seva intervenció, el president del grup parlamentari, Albert Batet, ha insistit que l’aritmètica fa “factible” un acord per a la investidura de Carles Puigdemont, com també va ser possible un acord amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez. Justament, davant dels intents de “deslegitimar” la candidatura de l’expresident, Batet ha recordat al PSC que ni Pedro Sánchez ni Jaume Collboni van guanyar les eleccions generals i municipals, respectivament, però que tot i així governen gràcies a pactes amb altres partits.

En l’actual context sense majories clares, la formació de Carles Puigdemont s’ha receptat “discreció” per arribar a bon port, com en anteriors negociacions. I ha volgut llançar un avís: “Volem deixar molt clar que el ‘pressing Junts’ no funciona, ni a Madrid ni aquí. Si algú té la temptació, que s’ho estalviï”.

“Evitar unes noves eleccions és una responsabilitat compartida. Junts farem tot el possible perquè hi hagi un Govern del president Puigdemont i no abocar el país a una repetició electoral”, ha assegurat Albert Batet. Ha insistit que, si va ser possible l’acord per a la investidura de Pedro Sánchez, “un pacte hauria de poder ser realitat més que factible”.

Batet ha retret al PSC –de qui necessita l’abstenció per a investir Carles Puigdemont—que “deslegitimi” un eventual Govern independentista. “El senyor Collboni no va guanyar les eleccions i és alcalde de Barcelona amb els vots del PP i els comuns. El senyor Pedro Sánchez no va guanyar les eleccions i és president, entre altres, gràcies als vots indispensables de Junts”, els ha recordat. I els ha qüestionat: “Deslegitimen els resultats de l’Estat espanyol o l’Ajuntament? I quan és el PSC tot s’hi val”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La 7a Cursa dels Tres Tossals d’Alcoletge transcorrerà per escenaris del Front del Segre

Notícia següent

El rector de la URV Josep Pallarès, Convidat d’Honor de Sant Pere 2024

Notícies relacionades