L’Horta de Lleida augmenta la vigilància amb 3 patrulles més, controls fixos i drons

Avatar photo
L’Ajuntament de Lleida ha presentat avui el nou pla d’actuació per prevenció de robatoris a l’Horta, on enguany s’han duplicat les actuacions de la Guàrdia Urbana per l’augment de robatoris
L’intendent en Cap de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz, i la regidora de Seguretat, Mobilitat i Civisme i tinenta d’alcalde Cristina Morón

L‘Ajuntament de Lleida ha presentat avui el nou pla d’actuació per prevenció de robatoris a l’Horta de Lleida, que es va anunciar la setmana passada, i que van vinculades als objectius que marca el pla local de seguretat que es va aprovar el mes passat. 

La regidora de Seguretat, Mobilitat i Civisme i tinenta d’alcalde Cristina Morón, acompanyada de l’Intendent en Cap de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz, ha explicat les diferents actuacions que es duran a terme en aquesta zona, on en els últims mesos hi ha hagut diferents robatoris que preocupaven a la ciutadania. Segons Morón, les actuacions d’aquests mesos dupliquen el que portem d’any respecte a les actuacions de l’any anterior.

“Portem 1.082 actuacions fetes al barri de l’Horta durant els mesos de febrer i març, i l’any passat durant tot l’any es van fer 603 actuacions. Amb aquestes dades s’evidencia l’esforç i la implicació de Guàrdia Urbana“, ha dit Morón.

Aquest nou pla d’actuació a l’Horta de Lleida fa referència a quatre noves actuacions per reforçar la vigilància i prevenir robatoris. En primer lloc, es destinaran 3 patrulles més durant la nit i els caps de setmana a les zones de l’Horta, juntament amb les que ja hi havia amb les patrulles de proximitat en torns de matí i tarda.

També s’intensificaran els controls conjunts amb Guàrdia Urbana, amb controls fixes durant dos dies amb Mossos d’Esquadra. A més a més, es farà un control més exhaustiu de la informació que s’obté a través de les càmeres lectores de matrícula instal·lades a l’Horta.

“Fins ara consultàvem les càmeres una vegada s’havia comès el fet delictiu. Ara el que farem és que aquestes imatges que es poden veure al moment, hi haurà un agent de la Guàrdia Urbana visualitzant-les per prevenció. Si aquella matrícula que veu in situ està enregistrada o és sospitosa, immediatament la patrulla nocturna identificarà el vehicle“, ha explicat la regidora.

D’altra banda, també es començarà a fer la vigilància amb els drons, un element més de suport per poder fer vigilància en moments puntuals. Fins a 6 agents de la Guàrdia Urbana s’han format per poder tenir la titulació i poder pilotar aquests drons. Actualment, el cos policial compta amb dos drons, un dels quals té càmera tèrmica per poder detectar els moviments dels delinqüents a les fosques.

Finalment, les reunions amb els veïns i veïnes de l’Horta de Lleida passaran de dues al mes a una mensual. “Abans es programaven cada dos mesos i ara les calendaritzarem mensualment perquè hi hagi aquest contacte amb els veïns i veïnes, que és molt tranquil·litzador i proporciona molta informació als agents”.

La regidora ha anunciat que aquest pla de xoc, que es va anunciar la setmana passada, es mantindrà fins que sigui necessari.

L’intendent en Cap de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz, ha explicat un cas real en aquesta zona de l’Horta on els agents van fer ús del dron amb càmera tèrmica. “Amb el dron vam detectar el cotxe dels lladres i va haver-hi una persecució, obligant-los a abandonar el cotxe robat al mig del camp i sortir camp a través. Malauradament, no els vam poder agafar perquè es coneixien molt bé el territori i saben on amargar-se. Però, gràcies al dron amb càmera tèrmica vam poder recuperar material robat”.

Segons Ibarz, els fets delinqüencials a l’Horta de Lleida es produeixen sobretot a la nit, “a les primeres hores de la nit sobretot. Si veuen que hi ha un dron volant, potser això frena cometre un delicte”.

L’intendent ha explicat que hi ha dos tipus de lladres, els de crim organitzat que acostumen a no ser reincidents i només roben joies o diners, i els lladres locals que són els multireincidents i que acostumen a endur-se qualsevol cosa de valor, o fins i tot, un pernil.

Tot i que Morón ha afirmat que no hi ha hagut un augment significatiu de robatoris a l’Horta de Lleida, el que sí que hi ha “és sensació d’inseguretat. Malgrat els fets delictius no s’hagin incrementat en excés, hem d’actuar per donar tranquil·litat a la zona”.

La regidora ha confirmat que l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va fer arribar una carta al conseller d’interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, per demanar aquest reforç per part dels agents de Mossos d’Esquadra, però que de moment no han rebut cap resposta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Comencen les actuacions per regenerar les dunes a les platges del Vendrell

Notícia següent

Desmantellat un cultiu de més de 1.000 plantes de marihuana a Torredembarra

Notícies relacionades