Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

ERC reclama un “Pacte Verd i Social” a la UE

Avatar photo
Junqueras reivindica l’acció del Govern d’Aragonès als Pirineus i avisa de la “pinça injusta” entre el PSC i Junts

ERC reclama ampliar el Pacte Verd Europeu per afegir-hi una dimensió “social”. En un acte de campanya a la Seu d’Urgell aquest vespre, la candidata dels republicans a les eleccions europees, Diana Riba, també ha demanat una “resposta transfronterera” per protegir el dret a l’aigua a la Unió Europea davant del creixent risc de sequera al continent pel canvi climàtic. “És necessari actuar amb urgència”, ha dit.

Tant ella com el número dos de la llista d’ERC, Tomàs Molina, han fet ràfting a Llavorsí per “demostrar que l’aigua és un bé essencial” que cal gestionar com “un bé comú”. Al seu torn, el president d’ERC, Oriol Junqueras ha aprofitat per reivindicar l’acció del Govern de Pere Aragonès als Pirineus i per carregar contra el PSC i Junts.

“Si es posen d’acord per perjudicar la gent que busca un pis i per aprovar tractats comercials en contra de pagesos i ramaders, també es poden posar d’acord per formar un govern”, ha criticat Junqueras, que tot seguit ha afegit: “Aquest país ha patit una pinça injusta dels socialistes i de la gent de Junts”.

 

Ràfting al Pallars Sobirà

Els candidats d’ERC a les eleccions europees han fet ràfting aquest divendres a Llavorsí, al Pallars Sobirà. En declaracions des d’allà han carregat contra “l’actitud tèbia” de PP, PSOE i Junts a l’hora de lluitar contra l’emergència climàtica a la Unió Europea (UE) i han demanat aglutinar el vot en les “forces d’esquerres progressistes” per fer d’aquesta crisi “un dels cavalls de batalla” de la legislatura.

Riba ha recordat que l’extrema dreta europea és “negacionista climàtica” i ha reiterat que “és important” que el grup dels Verds guanyi força. D’altra banda, el número dos a la llista, Tomàs Molina, ha reclamat que la Comissió Europea impulsi polítiques de gestió de l’aigua que tinguin en compte l’especificitat de cada regió i que activi plans d’emergència per finançar les zones amb sequera.

 

Candidatura conjunta

Per encarar unes eleccions amb circumscripció única a tot l’estat espanyol, com són les europees, ERC s’ha aliat amb Bildu, el BNG i la formació illenca Ara més en la candidatura Ara Repúbliques. Riba encapçala la llista, mentre que el segon i tercer lloc l’ocupen Pernando Barrena (Bildu) i Ana Miranda (BNG). ERC té el quart i l’ocupa el meteoròleg de TV3 Tomàs Molina.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Activat el pla Inuncat per temps violent a diverses comarques de Catalunya

Notícia següent

Defensa, competitivitat, medi ambient i migració centren les propostes dels partits europeus per a les eleccions

Notícies relacionades