Dimarts, 2 de juliol de 2024
És notícia

ERC, Junts i la CUP rebutgen participar en el debat electoral de l’ANC a Lleida

Avatar photo
Es tracta d’un acte convocat aquesta tarda a Lleida entre partits independentistes on s’hi ha convidat Aliança Catalana i el FNC
Debat electoral avui a Lleida entre candidatures independentistes, que han declinat la invitació, i partits d’extrema dreta

Esquerra Republicana, Junts i la CUP van declinar ahir la invitació de l’Assemblea Nacional Catalana de Lleida i el Segrià a un debat electoral que se celebrarà aquesta tarda, on es convidava a les candidatures que s’autoproclamen independentistes de Ponent, Pirineu i Aran juntament amb partits d’extrema dreta com Aliança Catalana, encapçalada per Sílvia Orriols, i el Front Nacional Català (FNC).

ERC i la CUP es van posicionar ahir finalment en un comunicat conjunt en què manifestaven la seva preocupació per l'”ascens de l’extrema dreta“, afirmant que “no participarem de cap debat on es convidin aquestes forces d’extrema dreta”. A banda, conviden l’ANC de Lleida i el Segrià “a replantejar-se la seva decisió i sumar-se a aquest rebuig”. Afirmen que la llibertat d’expressió “no empara discursos d’odi” i que el projecte independentista “és el d’un país obert”.

En aquest sentit, apunten que no volen construir un país com l’estat espanyol, “que gira l’esquena a una part de la seva població”.

El debat en qüestió està previst per aquest dimecres a dos quarts de vuit a la sala Maristes de Lleida i s’ha convidat als caps de llista de la circumscripció de Lleida de totes aquelles formacions parlamentàries i extraparlamentàries que concorren a les eleccions del 12-M i s’auto-declaren independentistes. Es volen abordar aspectes com la llengua, la migració i l’espoli fiscal.

En resposta al comunicat d’ERC i CUP, l’ANC de Lleida i el Segrià per la Independència va expressar a través de les xarxes socials la seva disconformitat amb la no participació dels partits independentistes, afirmant que “algunes formacions refusen debatre amb companys independentistes, però no tenen cap problema amb fer-ho amb el nacionalisme espanyol més ranci. Confiem en la seva coherència”. Com a exemple, parla d’una tertúlia avui a Ua1 Lleida Ràdio on participen regidors del PSC, ERC, Junts i PP. “Anirà ERC a aquest acte amb PP i PSC?”.

D’altra banda, l’ANC de Lleida acusa l’Assemblea Nacional de tallar-li l’accés al correu. Ahir, en un acte per Sant Jordi a l’ANC de Lleida, l’exdiputada del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell afirmava: “Som demòcrates, o no som demòcrates? Doncs si som demòcrates, respectem totes les idees. Perquè la Catalunya que volem construir hi ha de cabre tothom, pensi el que pensi!”.

En qualsevol cas, l’acte previst es manté per aquesta tarda on veurem quins són els partits que definitivament es presenten al debat electoral de l’ANC de Lleida.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torredembarra fa una enquesta per crear el Pla Local de Joventut 2025-2028

Notícia següent

En estat crític després de caure accidentalment a una piscina

Notícies relacionades