Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

Els comuns descarten posar el Hard Rock com a línia vermella per investir Illa

Avatar photo
El projecte va tombar els pressupostos d’ERC i el seu govern

Els diferents partits comencen a enviar missatges sobre quina pot ser la seva posició en una hipotètica negociació per la investidura a Catalunya. Salvador Illa necessita aconseguir el suport d’un o dos partits si vol accedir a la presidència, ja que amb els seus 42 diputats no en tindrà prou. Un dels pactes que es plantegen més fàcils és el dels socialistes amb els comuns, que governen plegats a molts municipis arreu del país.

Tot i això, el Hard Rock pot ser un escull per forjar un acord entre els dos partits. Els comuns van tombar els pressupostos d’Aragonès i, de retruc, el seu govern per aquest motiu. Un fet que podria apuntar que aquest macroprojecte turístic serà cabdal entre les exigències dels de Jéssica Albiach.

Al contrari del que es podria esperar, la formació d’esquerres ha esvaït aquest dubte ràpidament. Ho ha fet el seu candidat a les europees, Jaume Asens, en una entrevista a SER Catalunya. “No es pot anar a les negociacions amb línies vermelles. Vas amb exigències, però els programes tampoc es poden convertir en taules de Moisès inamovibles”, ha afirmat. Asens remarca que ells seran capaços de “flexibilitzar” les seves posicions i espera que els socialistes facin el mateix.

El Hard Rock perd pes

La negociació pels pressupostos de la Generalitat va estar marcada pel Hard Rock. Encara que no hi havia cap partida destinada a aquesta iniciativa, els comuns es van negar a aprovar uns comptes que estaven lligats a un acord d’Esquerra i el PSC per mantenir-lo viu. De fet, durant la campanya el Hard Rock va ser un dels cavalls de batalla dels comuns i van mostrar la seva negativa en la majoria dels mítings. Inclús van afirmar que, si ells formaven part del govern, el macroprojecte no continuaria endavant. Amb tot, sembla que aquestes exigències comencen a difuminar-se amb la intenció d’evitar un bloqueig i investir el socialista Salvador Illa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Fèlix Larrosa denúncia que ajuntaments del sud d’Espanya paguen el viatge a Lleida a subsaharians

Notícia següent

VÍDEO | Una baralla entre firaires acaba amb 11 ferits i 32 persones detingudes

Notícies relacionades