Aragonès, Illa i Albiach són els candidats millor valorats segons GESOP

Avatar photo
Puigdemont i Alejandro Fernández són els millor valorats entre els seus propis votants

Les eleccions catalanes del 12 de maig auguren un panorama incert. El mateix dia en què es van convocar els comicis, fins a tres mitjans diferents van publicar enquestes. Totes anaven en la mateixa línia, amb Illa com a millor posicionat i un frec a frec entre ERC i Junts.

El factor personal serà clau per veure qui lidera finalment la Generalitat. Precisament, un dels estudis publicats ahir mostren quin és el grau de coneixement i de valoració envers els caps de llista. L’enquesta de GESOP, que presenta avui El Periódico, estableix pràcticament un triple empat entre els candidats millor valorats. El president Pere Aragonès encapçala el rànquing amb un 4,9 de mitja. Ben a prop seu es troben el socialista Salvador Illa i la líder dels comuns Jéssica Albiach, que empaten amb un 4,8 de nota.

Dels tres, la més estimada pels seus votants és Albiach, a qui el seu electorat li dona un 6,9. Amb una nota similar queda Illa (6,8), mentre que Aragonès no desperta tantes passions com els seus contrincants (6,1). De fet, només hi ha dos caps de llista que aconsegueixen el notable entre els seus seguidors. El primer seria Puigdemont, que rep un 4,3 dels catalans i un valuós 7,8 entre els electors juntaires. L’altre seria el popular Alejandro Fernández, amb un 3,1 general i un 7,7 entre els qui diuen voler votar-lo.

Els tres principals candidats, molt coneguts

Només un dels candidats és conegut per pràcticament tots els enquestats. Un 99,5% asseguren conèixer Carles Puigdemont, mentre que els seus dos principals rivals també gaudeixen d’un alt grau de coneixement. El 92,6% reconeix a Pere Aragonès i el 88,7% a Salvador Illa.

Més enllà dels tres grans candidats, qui més despunta és Jéssica Albiach. Gairebé dos terços dels enquestats coneixen la candidata dels comuns. Un fet que li aporta encara més valor a la nota obtinguda, ja que la mostra és més gran que altres rivals com la candidata cupaire o el popular.

Aproximadament la meitat de l’electorat coneix Ignacio Garriga (VOX), Alejandro Fernández (PP) i Sílvia Orriols (Aliança Catalana). Tant Laia Estrada (CUP) com Carrizosa (Ciutadans) quedarien a la cua en aquest àmbit amb un 31,9% i un 37,1% de coneixement respectivament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ATENCIÓ | Detingut un home per abusar sexualment de menors i compartir pornografia

Notícia següent

Normalitat a les presons catalanes sense bloquejos per part dels funcionaris

Notícies relacionades