Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

VÍDEO | 15 morts i 44 ferits en un incendi probablement causat per una bici elèctrica

Avatar photo
El foc es va originar en la zona oberta de la planta baixa, on aparcaven i carregaven bicicletes elèctriques

Un fet dramàtic com el de València, però aquest cop ocorregut a la Xina: un incendi ha deixat un balanç d’almenys 15 morts i 44 ferits en una torre residencial a Nanjing i ha desencadenat una campanya d’inspecció de la seguretat a tota la província.

El catastròfic succés va ser notificat aquest passat divendres a la matinada i va poder ser extingit al cap de dues hores. La tarda de dissabte les operacions de cerca i rescat van concloure. Dels ferits, dos van patir lesions crítiques, segons els informes del govern local.

Les investigacions preliminars suggereixen que l’incendi es va iniciar a la zona oberta de la planta baixa de la torre, lloc popular per aparcar i carregar bicicletes elèctriques.

El cap del Destacament de Rescat de Bombers de Nanjing, Liang Jun, va confirmar la investigació en curs durant una roda de premsa dissabte. Després de l’incident, el secretari provincial del Partit Comunista a Jiangsu, Xin Changxing, i el governador, Xu Kunlin, van visitar les víctimes hospitalitzades.

Xin va advocar per millorar el tractament dels ferits, donar suport a les famílies de les víctimes i ajudar els desplaçats per l’incendi. En una conferència provincial sobre seguretat contra incendis celebrada dissabte, el governador Xu va exigir una inspecció exhaustiva a tot Jiangsu per identificar i rectificar els riscos d’incendi.

S’elaborarà una llista exhaustiva dels perills potencials, i la responsabilitat recaurà en aquells que no tractin aquests problemes, va anunciar el governador. A Nanjing s’està planejant inspeccionar totes les estructures primàries, inclosos 15.000 edificis residencials de gran altura i 238 grans mercats, per reduir els riscos potencials d’incendi, segons el Nanjing Daily.

PERILLOSITAT DE LES BICIS ELÈCTRIQUES

En els darrers anys s’han produït múltiples incendis relacionats amb les bicicletes elèctriques. Un expert en seguretat contra incendis va destacar els problemes que plantegen tant les versions antigues com les noves de les bateries de les bicicletes elèctriques.

L’expert va descriure com la càrrega inadequada de les bateries de plom-àcid més antigues pot causar problemes, mentre que les bateries d’ions de liti més noves poden explotar a causa d’incidents d’embalament tèrmic.

Els residents ja van expressar amb anterioritat la preocupació per l’elevat nombre de bicicletes elèctriques aparcades a la planta baixa, reconeixent-ho com un risc d’incendi. Un resident, en una entrevista a la televisió local el 2022, va declarar veure més de 180 bicicletes elèctriques al seu edifici.

default

El mateix edifici va patir un incendi el 2019 a causa de la càrrega d’una bicicleta elèctrica, encara que no va causar víctimes.

Un representant de l’empresa de manteniment de l’edifici va explicar que l’espai obert de la planta baixa no estava destinat a l’aparcament de bicicletes elèctriques i va confirmar que s’hi instal·larien mitjans adequats per a l’extinció d’incendis.

Les normes del Ministeri de Gestió d’Emergències sobre seguretat contra incendis a edificis alts estipulen una distància de seguretat entre un edifici i una zona on s’aparquin o carreguin bicicletes elèctriques.

També exigeixen la instal·lació d’equips d’extinció d’incendis i l’apagada automàtica dels equips de càrrega un cop la bateria estigui completament carregada.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els pescadors de Tarragona fan una jornada de vaga

Notícia següent

Enxampen un home amb un quilo i mig de cocaïna a Lleida

Notícies relacionades