fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Una mare mata el seu fill autista de 10 anys i després se suïcida

Avatar photo

Un nen amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) de 10 anys, va ser assassinat per la seva mare que posteriorment es va suïcidar.  Els cossos d’Adalia Baptisa, de 30 anys, i el seu fill Frederico Baptisa-Mendes van ser trobats en descomposició al seu pis de protecció oficial a la zona de Holbeck, a Leeds (Anglaterra).

El tribunal d’instrucció de Wakefield ha donat ara la informació de la tràgica troballa que va tenir lloc el setembre de l’any passat. L’escola de Frederico va donar l’alarma a la policia després que el nen no va tornar a classe després de les vacances d’estiu malgrat que no havia faltat a una sola classe l’any anterior.

L’anàlisi dels seus telèfons va mostrar que es van utilitzar per última vegada a finals de juliol, cosa que fa suposar als investigadors que probablement va ser el moment en què van morir. El forense va calcular, per l’estat dels cossos, que feia unes set setmanes que havien mort en el moment del descobriment.

En un comunicat, el conductor d’autobús Muneer Hussain, que portava Frederico a l’escola primària de Richmond Hill cada dia, va descriure la preocupació creixent per no rebre cap resposta del pis a principis de setembre, quan trucava per fer pujar el nen al bus.

Hussain va dir que coneixia el jove com a Freddie i va manifestar que “Era un nen molt alegre i sempre estava preparat per marxar”. “Sempre somreia i li encantava dur gorres i altres complements de i Super Mario”, va explicar dolgut el taxista.

NO VA PODER ACCEPTAR EL DIAGNÒSTIC

El forense Oliver Longstaff va explicar que la senyora Baptisa i Frederico eren portuguesos, tot i que va néixer a Angola, i havien arribat al Regne Unit feia uns 10 anys.

A Frederico se li va diagnosticar autisme el 2019 i el mateix any es va incorporar a la primària de l’escola Richmond Hill, especialitzada a ajudar els nens amb dificultats de comunicació complexes.

La inspectora detectiva Suzanne Hall va dir en un comunicat llegit al tribunal: “Adalia va lluitar per acceptar aquest diagnòstic”. Malgrat tot, en registrar l’ordinador, van trobar que Adalia havia estat consultant pàgines web sobre eutanàsia i sobre maneres d’acabar amb una vida sense patiment.

Adalia no va pair mai el diagnòstic de Frederico i va caure en una profunda depressió que va desencadenar el tràgic desenllaç.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Aigües de Reus introdueix criteris socials i ambientals per a contractar serveis

Notícia següent

Tarragona obre La Xarranca, un nou espai per als infants i la gent gran

Notícies relacionades