Un adolescent apunyala fins a la mort la directora de la seva escola

L'adolescent, que fins a l'agressió havia estat un alumne exemplar, va ser detingut quan fugia.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Ahir dimarts, un adolescent de 16 anys va assassinar a punyalades la directora d’una escola a la localitat de Colonia Independència (Paraguai), segons va informar el Ministeri d’Educació i Ciències (MEC).

“Aquest succés ha passat aquesta tarda quan la directora, que també és catedràtica de matemàtiques, estava desenvolupant la matèria i, en plena explicació, un alumne de primer any de la mitjana, sense dir res, ha atemptat contra la vida de la seva professora amb una arma punxant”, va expressar el director d’assessories jurídiques del MEC, Juan Manuel Arce.

FERIDA MORTALMENT

La víctima, identificada com a Sofia Rodríguez de Cristaldo, de 44 anys, va ser traslladada des del Col·legi San Gervasio a un hospital proper, on va morir a conseqüència de les lesions, va informar la Policia Nacional.

“Nosaltres hem detectat una ferida incisa a la regió del tòrax. El cos és ara a la Morgue esperant la Fiscalia i el metge forense.”, va dir el doctor Alejandro Geibel, metge d’Urgència de l’Hospital d’Independència, on van atendre la directora malferida.

Arce va esmentar que el Ministeri d’Educació i Ciències (MEC) brindarà assistència psicològica als estudiants presents durant l’acte d’homicidi, així com a la comunitat local, pel “fort impacte que genera aquesta notícia, no només per al Ministeri, sinó per a tot el país”.

L’estudiant es va fugir, però va ser localitzat per les autoritats policials a la localitat de Villarica, a 45 quilòmetres del lloc del fet, va asseverar un portaveu de la Policia Nacional. A la seva motxilla es van trobar dues armes blanques que presumiblement van ser utilitzades per executar el delicte.

UN ALUMNE “EXEMPLAR”

El menor era un dels millors en conducta i mai no va tenir cap problema, va dir el director de la Quarta Regió Sanitària, Rónald Vásquez.

“Ell es va aixecar i sense gaires paraules va ser directe a la mestra. Li va dir en guaraní: “Vyropa la estudio, vyropa las clases (l’estudi no té sentit, les classes no tenen sentit)”, va relatar el metge, segons ABC del Paraguai.