Un adolescent acaba amb l’arbre més famós d’Anglaterra

El Sycamore Gap Tree, també conegut com l'arbre de Robin Hood, era un sicòmor de més de 300 anys que creixia al costat del Mur d'Adrià.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El ‘Sycamore Gap’, l’arbre més cèlebre d’Anglaterra, que s’alçava al costat del mur d’Adrià a Northumberland, es va tallar durant la nit d’ahir. El fet ha causat commoció a tot Anglaterra, especialment al nord-est. L’Autoritat del Parc Nacional de Northumberland, dins del qual es trobava, creuen que el conegut com l’arbre de Robin Hood, va ser “tallat deliberadament”.

L’arbre s’alçava al costat de l’emblemàtic Mur d’Adrià

L’arbre va aparèixer a la pel·lícula de 1991 de Kevin Costner Robin Hood: Príncep dels Lladres. El 2016, a més, va ser nomenat Arbre de l’Any en un concurs organitzat pel Woodland Trust.

El supervisor de la policia de Northúmbria, Kevin Waring, va descriure l’arbre com “de renom mundial” i va dir que la seva pèrdua havia “causat un xoc, tristesa i ira significatius a tota la comunitat local i més enllà”.

Warning també va fer una crida a tothom que pogués ajudar en la investigació per esbrinar qui havia tallat l’arbre deliberadament. Es va instal·lar un cordó policial al voltant de l’arbre caigut mentre s’iniciava la investigació.

LA INVESTIGACIÓ DONA FRUITS

La policia de Northúmbria va iniciar una investigació immediata i amb prou feines dotze hores després de la trista troballa, els agents van detenir un adolescent de 16 anys com a presumpte autor de la tala deliberada de l’arbre amb una motoserra.

De moment es desconeix la motivació que va dur el noi, que està detingut i sent interrogat, a cometre aquell acte vandàlic, però s’enfronta a una pena de presó de fins a cinc anys.