Troben més de 40 bosses amb restes humanes

Les autoritats buscaven a 8 persones desaparegudes quan van trobar els sacs

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Almenys 45 bosses amb restes humanes van ser localitzades en un barranc durant la cerca de set joves reportats com desapareguts dies enrere, van informar aquest dijous (01.06.2023) autoritats locals.

“S’han extret 45 bosses amb restes humanes que pertanyen tant a persones del sexe masculí i femení”, va detallar en un comunicat la fiscalia estatal, que continuava reunint les evidències.

 

La troballa es va registrar el dimarts en el fons d’un barranc d’uns 40 metres a l’oest de Mèxic.

Les autoritats havien llançat un operatiu per a localitzar a dues dones i cinc homes, tots al voltant dels 30 anys, que van ser reportats com desapareguts des del passat 20 de maig.

Els reportis sobre el parador dels joves van ser presentats per separat en dies diferents, però les autoritats han trobat que tots treballaven en un call center (centre d’atenció telefònica).

 

El lloc on treballaven es troba en la mateixa zona on es va reportar la troballa de les restes humanes. Experts forenses encara han de determinar el nombre de víctimes i les seves identitats.

Segons les primeres indagatòries, el call center estaria involucrat en activitats il·legals. Això ha estat rebutjat per familiars dels joves, els qui van acusar les autoritats de criminalitzar a les víctimes.

En els últims anys, en diferents zones de Jalisco s’han localitzat restes humanes distribuïdes en bosses o en fosses clandestines.