Una nena de 13 anys va morir després de patir una greu reacció al·lèrgica després de prendre’s una tassa de xocolata calenta. Segons un estudi forense posterior, la falta d’EpiPens a la farmàcia va impedir controlar la reacció i salvar la seva vida.
Els fets van passar el febrer del 2023, però un estudi publicat el passat mes d’agost ha determinat que la manca d’EpiPens a la farmàcia va ser un factor determinant per a la mort de la Hannah Eniola Angela Ayomipo Jacobs.
La nena es dirigia a una cita amb el dentista quan va parar amb la seva mare en un local de Costa Coffee per demanar una xocolata calenta per emportar. La mare va indicar al personal de la cafeteria que la nena era al·lèrgia als lactis —també als ous o al blat—, però quan va arribar al dentista i va beure una mica de la seva beguda, va començar a trobar-se malament.
La dona va portar la filla a una farmàcia pròxima a la consulta, on la dona va demanar un medicament, cetirizina, que altres vegades havia ajudat en aquesta situació, però no va tenir efectes i la nena va entrar en parada cardíaca.
La mare va demanar, ara sí, una dosi d’adrenalina amb EpiPen per a la petita, però a la farmàcia només quedava una dosi pediàtrica que va resultar insuficient per a la nena. Aquesta dosi era de 150 grams, quan la nena tenia prescrita una dosi de 500 grams en cas de ser necessari. Finalment, la nena va morir sense que es pogués fer res per ajudar-la.
L’estudi fet per un forense ha determinat que la manca d’EpiPens va resultar fatal per a la noia i ha instat les autoritats competents a solucionar un problema que, si es repeteix, podria ocasionar més desenllaços similars.