Alexander Ngai-Jun Wu, un jove violoncel·lista de 19 anys, ha mort després de patir una reacció al·lèrgica a una hamburguesa d’un popular restaurant de menjar ràpid d’Alemanya. El jove, que era al·lèrgic als productes lactis, va entrar en xoc anafilàctic després de consumir alguns ingredients que contenien llet, segons ha informat el mitjà MyLondon news.
Encara que es va injectar epinefrina immediatament per a contrarestar els símptomes d’al·lèrgia després de la ingesta, no va aconseguir salvar la seva vida. Els serveis mèdics tampoc van poder assistir-li i va morir una setmana després a l’hospital.
La jutgessa d’instrucció que va investigar el cas, Lydia Brown, va determinar que no hi havia evidència d’un comportament imprudent que conduís a la mort d’Alexander, i va assenyalar que tampoc hi havia motius per a criticar al restaurant per la seva provisió d’informació sobre al·lergògens, encara que també va lamentar la seva “insuportable pèrdua”.
La mort d’Alexander va commocionar els seus familiars, amics i companys de l’Orquestra Juvenil d’Ealing, amb la qual estava de gira per la regió alemanya de Colònia. Tots ells van recordar el seu talent, generositat, alegria i optimisme. Alexander havia decidit ser donant d’òrgans i, gràcies al seu gest, va poder salvar la vida de cinc persones i retornar la vista a altres dues persones.