‘La Serp’, l’assassí en sèrie que drogava, robava i matava motxillers, surt de la presó

L'assassí, de 78 anys, necessita una operació a cor obert i la seva posada en llibertat s'ajusta a una llei nepalesa que permet excarcerar presos malalts

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’assassí d’origen indi i vietnamita Charles Sobhraj, conegut com ‘La Serp’, ha estat alliberat tot i que va cometre una sèrie d’homicidis a Àsia els anys 1970. Sobhraj, de 78 anys, va inspirar la sèrie de Netflix ‘La Serp’.

L’home estava reclòs des del 2003 en aquesta república Himàlaia per l’assassinat de dos nord-americans.

La Cort Suprema del Nepal havia ordenat dimecres l’alliberament anticipat per motius de salut de Sobhraj i la seva expulsió cap a França en un màxim de 15 dies. Havia d’haver sortit dijous, però problemes logístics i jurídics en van endarrerir un dia l’excarceració.

Els responsables del centre penitenciari havien dit a l’AFP que, un cop rebuts els documents judicials, ho posarien a la disposició dels serveis de migració.

“Un cop hagi estat lliurat a Immigració, es decidiran els propers passos. Té un problema cardíac i vol tractar-se a l’hospital Gangalal” de Katmandú, ha dit el seu advocat Gopal Shiwakoti Chintan.

L’assassí necessita una operació a cor obert i la seva posada en llibertat s’ajusta a una llei nepalesa que permet excarcerar presos postrats que hagin complert tres quartes parts de la seva condemna.