Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Donen per mort un nounat setmesó a l’hospital i durant la vetlla comproven que és viu

Avatar photo

Un cas greu de negligència mèdica és el que va una dona de Barranquilla, Colòmbia, quan aquest dimarts a la nit una jove mare embarassada, de 22 anys, es va traslladar fins a la clínica La Misericordia per a un control rutinari.

En ser atesa en aquest centre assistencial, ubicat al nord de la ciutat, li van notificar que el nadó era mort, per la qual cosa li van extreure el cos i el van lliurar als éssers estimats per donar-li cristiana sepultura.

Malgrat això, unes hores després, durant la cerimònia de vetlla, els presents van notar que la criatura era viva, ja que movia les manetes, per la qual cosa immediatament van trucar Alexis Díaz, el seu metge de referència.

PARLA EL METGE DE FAMÍLIA

“Se sap que una persona al cap de quatre o sis hores de la mort presenta rigidesa al cos. Puc constatar que el nadó estava molt flàccid, tenia sagnat actiu pel cordó umbilical i tenia ritme cardíac molt disminuït. El nen es va embrutar i li van sortir les llàgrimes. Tenia moviments mínims de les manetes, va declarar Díaz en una emissora local.

El metge va afegir que, a aquelles altures, ja no hi havia res a fer, perquè el menor requeria urgentment atenció mèdica especialitzada, davant la complexitat del seu estat, i els equips no estaven al seu abast.

INVESTIGACIÓ EN MARXA

Finalment, el nadó va acabar morint. El seu pare, Deiber González, es va mostrar visiblement afectat pels fets, ja que es tractava del primer fill d’aquesta llar, i va responsabilitzar la clínica després del procediment que va realitzar.

Addicionalment, va manifestar la seva preocupació per la seva companya sentimental, que es manté hospitalitzada en aquest centre assistencial. Davant aquest fets, les autoritats del Districte de Barranquilla van anunciar una investigació.

COMUNICAT DE LA CLÍNICA

La Clínica Misericordia va emetre un comunicat davant la presumpta negligència comesa pels seus facultatius: “A la nostra institució es realitza procediment per avortar la pacient per part vaginal, trobant el fetus sense signes vitals, la qual cosa havia estat corroborat prèviament amb estudis especialitzats”.

“La nostra Clínica utilitza protocols basats en evidència científica, verificables, mesurables per a l’actuació mèdica assistencial tant per fer diagnòstic com per instaurar tractament mèdic quirúrgic, segons la patologia del cas. Tot queda degudament registrat a la història clínica”, va comunicar l’entitat.

Va afegir que no ha rebut cap informació directa o reclamació per part de la pacient o familiars de la mateixa amb relació als fets denunciats públicament.

“Sent garants de la confidencialitat i custòdia de la història clínica, ens abstenim a esmentar les dades personals de la mare, la qual encara roman hospitalitzada a la nostra Institució sota la cura mèdica i psicològica corresponent segons els protocols institucionals”, van sostenir des del centre mèdic.

Per acabar, va informar que la institució està disposada a rebre els ens de control corresponents perquè sigui verificada “l’evidència científica que suporta el maneig del cas en qüestió”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

seventeen − five =

Notícia anterior

Tret de sortida al festival Cordevi de Tremp

Notícia següent

Els alumnes de les escoles de Constantí es desplacen en bicicleta i patinet en el Dia Mundial sense cotxes

Notícies relacionades