Una dona grava la confessió del seu agressor i aconsegueix que el condemnin

"No entens l'horrible que em fa sentir que diguis 'no et vaig violar' quan si ho vas fer?"

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Ellie Wilson, una jove britànica de 25 anys, va aconseguir gravar la confessió del seu violador, Daniel McFarlane, i va publicar l’àudio a Twitter per a demostrar el “manipuladors” que poden ser els agressors sexuals. Els atacs van ocórrer entre l’1 de gener i febrer de 2018, quan Wilson era estudiant de ciències polítiques en la Universitat de Glasgow (Escòcia).

McFarlane cursava medicina en un campus pròxim. Tant ell com la víctima eren atletes universitaris amb un gran rendiment. El primer abús va succeir quan la jove no estava conscient. Segons van indicar mitjans locals, Daniel McFarlane va ser declarat culpable de dos delictes de violació i condemnat a cinc anys de presó el juliol de 2022.

La involuntària confessió del violador

“En les primeres hores de l’1 de gener del 2018 vaig ser violada mentre estava inconscient per algú en qui confiava. Aquest va ser el començament d’un cicle d’abusos que va durar anys. Els seus amics i familiars ho sabien, però van dir que ningú em creuria. Estaven equivocats.

Uns dies abans, la jove va publicar un enregistrament a Twitter d’una conversa amb McFarlane que va fer de forma encoberta un any després dels abusos sexuals. En l’àudio, Wilson li pregunta: “No entens l’horrible que em fa sentir que diguis ‘no et vaig violar’ quan si ho vas fer?”.

McFarlane respon: “Ellie, ja t’he dit que ho vaig fer. La gent que necessito que em cregui, em creu. Algun dia explicaré la veritat, però no avui”. A continuació, ella li qüestiona com se sent pel que ha fet, al que l’abusador replica: “M’alegro de no estar a la presó”.

El missatge en Twitter d’Ellie ha estat vist per milers d’usuaris. I, tot i que la reacció dels usuaris va ser majoritàriament de suport a la víctima, també va haver-hi qui va considerar que McFarlane era innocent. A més de la confessió del citat àudio, Wilson tenia missatges de text que deixaven evidència de la culpabilitat de l’agressor.