Apunyalada fins a la mort quan anava a escola

En veure's rebutjat, el noi es va posar violent i va apunyalar l'adolescent.

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

S’han col·locat flors i targetes a prop de l’escena on va tenir lloc l’apunyalament, ahir dimecres al matí, a Croydon, al sud de Londres. Segons un testimoni, la víctima, una adolescent de quinze anys que anava a l’institut, va rebre una punyalada al coll amb un ganivet de grans dimensions.

Un noi de 17 anys, del qual no s’ha divulgat la identitat i que es creu que coneixia la víctima, va ser detingut poc després que la noia morís. Els testimonis asseguren que, previ a l’apunyalament, la noia havia baixat de l’autobús número 60 amb un grup d’amics quan va ser atacada.

Els testimonis van dir que el conductor de l’autobús i altres vianants van intentar salvar-la. Sembla que hi havia hagut una discussió entre el noi, que volia regalar un ram de flors a la víctima.

“El noi li volia donar un ram de flors, però ella el va rebutjar, no volia res amb ell. Després es va posar violent i la va apunyalar”, va explicar un testimoni.

La Policia Metropolitana va instar les persones amb informació o imatges de l’atac a presentar-se. El superintendent Andy Brittain va explicar que els agents donaven suport a la família de la noia que “s’enfrontava a la notícia més tràgica”.

“Estic en contacte amb la comunitat local, que està clarament tan preocupada com nosaltres per aquest tràgic incident”, ha afegit.

DESPRÉS DEL CRIM

Brittain va assegurar que els agents van ser al lloc dels fets dos minuts després de rebre la trucada i van oferir els primers auxilis d’emergència, que van resultar infructuosos. “Sé que els agents que han respost aquest matí, juntament amb els nostres companys del servei d’emergències, estan devastats per la mort de la víctima”.

Brittain va qualificar l’atac de “el pitjor malson de tots els pares”. En visitar l’escena, el comissari de la Policia Metropolitana, Sir Mark Rowley, va qualificar l’assassinat d’“insensat” i va dir que era “impossible d’entendre’l”.

Va afegir que va ser “emocionant i humil conèixer molts membres de l’excepcional comunitat de Croydon que s’han unit en suport d’una família que ara s’enfronta amb el dolor més inimaginable“.

LLOC D’HOMENATGE IMPROVISAT

La gent de Croydon va deixar flors a l’escena de l’apunyalament. Una de les cartes deixades al lloc com a homenatge deia: “Ho sento, vivim en aquest món boig, això no té sentit. Vola allà dalt, la meva mare et cuidarà. RIP bonica, per sempre jove, morta massa aviat”.

John Whitgift, membre de l’Old Palace, l’escola per a noies de Croydon on estudiava la noia, va dir que la comunitat escolar estava “profundament commocionada per la mort d’una amiga i alumna molt estimada”.