ABERRANT: Condemnen un nen de dos anys a cadena pepètua

La mera possessió d'una Bíblia comporta penes duríssimes pel propietari i la seva família. S'estima que hi ha 70.000 cristians en camps de presoners del règim.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Corea del Nord ens té acostumats a lleis insòlites i condemnes absurdes, la darrera que s’ha conegut és la pena imposada a un nen de dos anys: cadena perpètua en un camp de presoners. La raó de la irracional condemna és que els pares del menor van ser sorpresos amb una Bíblia al seu poder.

Així ho va fer conèixer un Informe Internacional de Llibertat Religiosa del Departament d’Estat dels Estats Units. Se sap que tant el menor com la seva família ja han estat empresonats pel règim. Aquest és només un de múltiples casos que es presenten diàriament al país.

A l’informe citat pel Daily Mail també es presenten altres casos on es van vulnerar els drets dels nord-coreans. L’any 2011 una dona va ser afusellada amb el seu net després de ser acusada de practicar el cristianisme.

En un altre cas similar, un home, membre del partit, va ser executat davant de la mirada de 3.000 persones a l’aeròdrom de Hyesan. Al subjecte també li havien trobat una Bíblia entre les seves pertinences.

A més, l’informe es refereix a múltiples mètodes de tortura emprats pels agents del règim nord-coreà. Per exemple, hi ha testimonis de supervivents a l’anomenada “tortura dels coloms”, aquest consisteix a suspendre una persona amb les mans lligades a l’esquena, sense poder seure o estirar-se durant dies.

SENSE LLIBERTAT RELIGIOSA

Les investigacions de diverses ONG i l’ONU presenten un panorama preocupant respecte a la llibertat religiosa a Corea del Nord. S’estima que unes 70.000 persones cristianes estan empresonades, aquestes vulneracions als drets humans s’estarien donant sota les ordres de Kim Jong-Un.

Tot i que a Corea del Nord hi ha esglésies cristianes, aquestes són catalogades com d’exhibició, el seu objectiu és vendre-li la imatge al món que s’hi respecta la llibertat de culte, però la realitat és una altra.