Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas. Font: Disfrutar
Aquesta matinada el restaurant Disfrutar s’ha coronat com el millor restaurant del món, segons el popular rànquing ‘The World’s 50 Best Restaurant’. El local barceloní, dirigit pels xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, han assolit aquest guardó després d’aconseguir la seva tercera Estrella Michelin fa uns mesos. Ubicat al carrer de Villarroel, a l’Eixample, Disfrutar té una oferta que destaca pel seu avantguardisme i creativitat, sense deixar de banda la cuina de caràcter mediterrani. Els xefs catalans han recollit el premi a Las Vegas, on s’ha celebrat l’edició d’enguany. Però, qui són realment aquests reconeguts virtuosos de la cuina?
Castro, Xatruch i Casañas, procedents de Barcelona, Vila-Seca i Roses respectivament, van iniciar la seva aventura de forma conjunta al Bulli, l’icònic restaurant dels germans Adrià ubicat a Cala Montjoi (Roses), i que està tancat des de l’any 2011. Allà els tres van ser caps de cuina, una oportunitat que els va ser fonamental per aprendre les claus a l’hora de dirigir un equip i assolir les tècniques que més tard posarien en pràctica. Un any més tard d’abaixar les persianes a Cala Montjoi, els tres van iniciar el que seria el seu primer projecte conjunt: el restaurant Compartir, ubicat a Cadaqués. Tal com han assegurat els xefs a diverses entrevistes, aquest local els va servir per enfrontar-se al repte de dirigir un negoci.
Degut a l’èxit que va suposar l’obertura del seu primer local gastronòmic, els tres restauradors van apostar per portar la seva cuina a la ciutat comtal, on van obrir Disfrutar l’any 2014. Des d’aleshores, el projecte ha anat creixent i aconseguint diversos premis. La primera Estrella Michelin els va arribar un any més tard, l’any 2015, la segona el 2017 i la tercera aquest mateix gener. A banda, també han obtingut distincions de la guia Repsol. Ara, després de posicionar-se com el millor restaurant del món, el Disfrutar afronta el 2024 amb les reserves completes.
Fins ara, els únics restaurants catalans que havien aconseguit aquesta fita havien sigut El Bulli i el Celler de Can Roca. De fet, l’emblemàtic xef Ferran Adrià ha fet pública la seva felicitació cap als que un dia van ser treballadors seus.
D’altra banda, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, també s’ha sumat a les felicitacions públiques.
En aquests moments, els hospitals de Catalunya recuperen paulatinament l'energia elèctrica a tot el territori. Els grans hospitals han recuperat…
Poc després de les 20 hores, gran part dels residents de Tarragona han recuperat l'electricitat a les seves cases. Aquest…
Aena recalca que els aeroports han estat operatius durant tota la jornada gràcies als sistemes elèctrics de contingència -tot i…
Salvador Illa espera recuperar "totalment" el subministrament elèctric al conjunt de Catalunya "en les pròximes hores". Fins aquest vespre s'ha…
L’Ajuntament de Barcelona habilitarà, com a mínim, tres poliesportius per aquelles persones que hagin de quedar-se a la ciutat per…
L'apagada generalitzada continua afectant milers de persones, però a partir de les 17 hores part del territori català ha recuperat…
Esta web utiliza cookies.