El COE exposa a Vielha el projecte dels Jocs d’Hivern a més de 100 alcaldes

En coincidència amb la jornada, la plataforma Stop Jocs Olímpics, en contra del projecte, ha fet acte de presència davant el Palau d'Esports

Més de 100 alcaldes s’han reunit aquest dissabte en el Palai D’Espòrts de Vielha per escoltar la proposta del Comitè Olímpic Espanyol de la mà del seu president, Alejandro Blanco, ha informat el Conselh Generau d’Aran en un comunicat.

Durant la seva intervenció, ‘L’olimpisme com a motor de desenvolupament territorial’, Blanco ha destacat que la candidatura olímpica d’hivern Pirineus-Barcelona 2030 és la “de l’enteniment, diàleg i el respecte, en la qual la societat, les persones, han de ser els responsables”.

La síndica d’Aran, Maria Vergés, ha assegurat que la celebració d’uns jocs olímpics en el Pirineu és “una fita de gran importància” i una oportunitat que ha d’ajudar a impulsar el desenvolupament social i territorial.

Ha destacat la necessitat de plantejar “un enfocament estratègic” dels reptes del territori i anar més enllà del debat ambiental i turístic.

PLATAFORMA STOP JJOO

En coincidència amb la jornada, la plataforma Stop Jocs Olímpics, en contra del projecte, ha fet acte de presència davant el Palau d’Esports.

Segons ha assegurat la plataforma en un tuit recollit per Europa Press, allò que “havia de ser una mostra de múscul a favor dels jocs, ha acabat sent una dosi de realitat” en contra seva.

Es tracta d’un acte impulsat pel Conselh Generau d’Aran, de la mà de les presidències de les diputacions d’Osca, Zaragoza, Barcelona i Girona, presidències de les comarques de Ribargorça, Alto Gállego, Jacetania i Sobrarbe, i consells comarcals de l’Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Sobirà, Alt Urgell i Cerdanya.