Comencen les obres de neteja i recuperació del camí de les Clòses de Gausac de Vielha

Amb aquesta intervenció, la EMD de Gausac vol tornar a obrir aquest camí històric, fent-lo accessible a peu, des del poble fins a la carretera d’accés al Pla Batalhèr, completant un recorregut circular

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Durant aquesta setmana, s’han iniciat les obres de neteja, manteniment i recuperació del camí de les Clòses en el terme de Gausac.

Aquesta intervenció, que compta amb un pressupost de 8080 € subvencionat per la Diputació de Lleida amb el Pla econòmic per als ens locals en matèria de salut, pretén recuperar un camí històric, afavorint que el seu trajecte, que porta des del poble fins a la carretera d’accés al Pla Batalhèr, pugui ser accessible a peu, tant per als veïns com visitants, completant un recorregut circular.

Actualment, aquest camí es troba en desús. La part inferior es troba coberta per la vegetació, mentre que la part superior s’ha perdut i és complicat poder definir el seu traçat original.

Aquest camí es divideix en dos trams: el primer, la part inferior, que comença a Gausac, passant pel camí del carrer de la Santeta i acaba a la carretera d’accés al Pla Batalhèr. Aquí es realitza la neteja de la vegetació amb desbrossament i adequació del camí, s’instal·larà un element fix per a evitar l’accés motoritzat i es formarà un camí en el talús de la carretera per a poder pujar fins al camí.

 

El segon tram que comença passant la carretera, acabat el primer tram, puja fins a la corba de la carretera d’accés al Pla Batalhèr. Aquí es formarà un camí nou, seguint la seva forma històrica. Així mateix, en el camí es construirà un pas d’aigua per a poder conduir el barranc existent.

S’espera que les obres en el camí de les Clòses tinguin una durada, aproximada, de tres setmanes, finalitzant abans de l’inici de l’hivern.